Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Nedir?


Genel anlamda tümörün ilaçla tedavi edilmesi anlamına gelen kemoterapi, cerrahi ve ışın tedavisinin oldukça

Genel anlamda tümörün ilaçla tedavi edilmesi anlamına gelen kemoterapi, cerrahi ve ışın tedavisinin oldukça önemli bölümlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntem dahilinde kimyasallar kullanılarak kanserli hücreler öldürülmeye çalışılmaktadır. Kemoterapi nedir? şimdi bunu daha yakından inceleyelim.

Kemoterapi ne demektir?

Kemoterapi, kontrolsüz bir şekilde çoğalan kanser hücrelerinin yok edilmesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tedavi yönteminde cerrahi ve radyoterapi ile beraber tümörler yok edilmeye çalışılmaktadır. Birden fazla kemoterapi türü bulunmaktadır. Her yöntem kendi içerisinde farklı uygulamalar içermekte  ve bu nedenle hasta için uygulanma aşamaları farklı olabilmektedir.

Kemoterapi, damar içine enjeksiyon yolu ile verilebildiği gibi ağızdan ya da cilde sürülerek de verilebilmektedir. Ayrıca vücut boşluklarına doğrudan uygulama yapıldığını söylemekte mümkün olmaktadır.

Ayrıca kemoterapi tedavisinde farklı ilaçlar kullanılmaktadır. Verilen ilaçların belirli bir bölümü tümöre doğrudan etki etmektedir. Bu tür ilaçlara kemoterapötik ilaçlar denmektedir. Ayrıca bu ilaçlar bağışıklık sistemine güç kazandıran biyolojik ajanlar olarak tanımlanmaktadır. Diğer ilaçlar ise tümöre direkt olarak etki eden ilaçların yan etkilerini azaltmak ya da yok etmek amacıyla hastaya verilmektedir.

Kemoterapi tedavi sürecinde amaç, öncelikle var olan tümörü tamamen yok etmek ve ortadan kaldırmaktır. Ayrıca tümörün yayılmasını engellemek ve tümörün neden olduğu belirtileri yok etmek için de kemoterapi uygulanabilmektedir. Bunun yanında kemoterapi tek başına uygulanabilen bir tedavi yöntemi olduğu gibi aynı zamanda başka tedavilerin yanında da uygulanabilmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:23

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa