Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Sırasında Çalışılabilir Mi?


Kemoterapi tedavisinde süreç devam ederken günlük hayata dair aktiviteler yerine getirilebilmektedir.

Kemoterapi tedavisinde süreç devam ederken günlük hayata dair aktiviteler yerine getirilebilmektedir. Bunlardan biri de iş yaşamı olarak karşımıza çıkmaktadır. Tedavi gören bir hasta, işine gidebilmekte ve herhangi bir sorun yaşamadan işlerini yerine getirebilmektedir. Şimdi kemoterapi sırasında çalışılabilir mi? bu duruma daha yakından bakalım.

Kemoterapi sırasında çalışmak mümkün müdür?

Günümüzde kemoterapi tedavisi gören birçok kişi normal işlerinde çalışabilmektedir. Ancak bazı hastalar için aynı durum söz konusu olmayabilmektedir. Hastalığın cinsine ve yaygın oluşuna göre farklılık gösteren bu durum, ayrıca tedavide yapılan uygulamaların yoğunluğu ve yan etkileri ile yakından alakalı olmaktadır. Özellikle hastalığın yan etkilerinin ağır olması bazı hastaların işlerine gitmelerini engelleyebilmektedir.

Bu durumu bir örnek ile açıklayacak olursak kemoterapinin hemen ardından verilen bulantı kesici ilaç, uyku yapmakta ve hastanın bitkin bir hale gelmesine neden olmaktadır. Ortaya çıkan uyku hali, hastanın araba sürmesi açısından dahi sakıncalı durum olarak görülmektedir. Bu yüzden kemoterapi tedavisi gören kişilerin sahip oldukları meslek ve çalışma temposu hakkında doktoruna bilgi vermesi tavsiye edilmektedir.

Diğer yandan hastanın sahip olduğu meslek tedavi süreci için herhangi bir sorun yaratmıyorsa, kişi işine düzenli bir şekilde gidebilmekte ve çalışabilmektedir. Bunun yanında uzmanların kemoterapi tedavisi gören hastalar için ilk tavsiyesi, tedavi sırasında günlük yaşantının düzenli bir şekilde sürdürülmesi şeklinde olmaktadır. Tabi tedavi için gerekli olan uygulamaların ve ilaç kullanımının da kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:30

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa