Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Sırasında Hangi İlaçlar Alınır?


Kemoterapi sırasında hastaya farklı ilaçlar verilmektedir. Bu ilaçlar, tümöre doğrudan etki edebildiği gibi

Kemoterapi sırasında hastaya farklı ilaçlar verilmektedir. Bu ilaçlar, tümöre doğrudan etki edebildiği gibi bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda da oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Bunların yanı sıra bazı kemoterapi ilaçları ise tümöre doğrudan etki eden ilaçların yan etkilerini azaltmak için kullanılmaktadır. Kemoterapi sırasında hangi ilaçlar alınır? Daha yakından inceleyelim.

Kemoterapi tedavisi farklı ilaçların alındığı bir süreç içermektedir. İlaçların verilişi tümörün cinsine ve kişinin hastalığının hangi safhada olduğuna bağlı olmaktadır. Bazı kemoterapi ilaçları şunlardır;

-          BCNU

-          Bleomycin

-          Busulfan

-          Paraplatin

-          Lomustin

-          Leukrean

-          Cladribine

-          Cis-platinum

-          Cytarabine

-          Endoksan

-          Docetaxel

-          Doxorubicin

-          Etoposide

-          Flourouracil

-          Fludarabine

Her ilacın tedavi sürecine etkileri farklı olabilmektedir. Bunun yanında bazı yan etkilere sahip olan ilaçlar, uzman hekim tarafından hastalığın derecesine göre kişiye uygulanmakta ve sonrasında tedavi süreci başlamaktadır. Ayrıca ilaçların yan etkileri hastaya göre farklılıklar gösterebilmektedir. Yani bir ilaç herhangi bir hasta üzerinde güçlü yan etkiler gösterirken başka bir hasta üzerinde hiçbir yan etki göstermeyebilmektedir. Bu nedenle kullanılan ilacın bir hasta üzerinde kesinlikle yan etki göstereceğini söylemek mümkün değildir.

Diğer yandan her ilacın yan etkileri yine kendi içlerinde farklılık gösterebilmektedir. Ancak ilaçların belirgin yan etkileri doktorlar tarafından bilinmekte ve buna göre hastaya uygulanmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:38

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa