Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?


Kemoterapi tedavisi uygulaması farklı şekillerde işleme alınan bir tedavi süreci olmaktadır. Kemoterapi

Kemoterapi tedavisi uygulaması farklı şekillerde işleme alınan bir tedavi süreci olmaktadır. Kemoterapi Tedavisinin uygulanması öncelikle tümörün cinsine ve daha sonra hastanın özelliklerine belirlenmektedir. Kemoterapi nasıl uygulanır? şimdi buna bakalım.

Kemoterapi tedavisi nasıl uygulanmaktadır?

Kemoterapi tedavisinin genel olarak 4 farklı uygulanış şekli bulunmaktadır. Bunlar;

-          Enjeksiyon yolu damardan uygulanma şekli,

-          Hap, kapsül ya da tablet ile ağızdan uygulanma şekli,

-          Cilde sürülen krem halinde uygulanma şekli

-          ve vücut boşluklarına doğrudan uygulanma şekli olarak karşımıza çıkmaktadır.

Genelde birçok ilaç sindirim yolu üzerinden emilememekte ve bu nedenle damar yolu ile verilmektedir. Ayrıca kemoterapinin uygulanış şekilleri arasında en sık kullanılan yöntem damar yolundan enjeksiyon ile yapılanı olmaktadır. Damar yolundan verilen ilaç kısa süre içerisinde dolaşıma katılmakta ve etkilerini daha hızlı bir şekilde göstermektedir. Ayrıca kemoterapi tedavisinde bazı ilaçların uygulanmasında birden fazla yöntem bulunmaktadır. İlaçların uygulanış şekline ise tabii ki hastanın doktoru karar vermektedir. Bu nedenle hastanın ilaçları alış şeklinde doktoruna danışmadan hiçbir şekilde değişiklik yapmaması önerilmektedir. Yapılan değişiklikler, kemoterapi tedavi sürecinin olumsuz bir şekilde etkilenmesine neden olabilmektedir. Hatta olumlu ilerleyen süreçte istenmeyen sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir.

Diğer yandan kemoterapi tedavisi, 3 ya da 5 gün üst üste, haftada bir kez, iki haftada bir kez, üç haftada bir kez ya da ayda bir kez olacak şekilde alınabilmektedir. Kemoterapi tedavisi alınmadığı sırada ise hastalar istirahate çekilmektedir. Çünkü dinlenme süreci vücudun sağlıklı hücreler üretmesine imkan tanımaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:11

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa