Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Uygulaması Hangi Yöntemlerle Yapılmakta


Kanser hücrelerinin yok edilmesinde oldukça önemli bir konumda yer alan kemoterapi, farklı şekillerde

Kanser hücrelerinin yok edilmesinde oldukça önemli bir konumda yer alan kemoterapi, farklı şekillerde uygulanan bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Uygulama aşaması hastanın doktoru tarafından kararlaştırılmakta ve buna göre uygulamalara geçilmektedir. Şimdi kemoterapi nasıl uygulanır? ya da hangi şekillerde uygulanır? yakından bakalım.

Kemoterapi uygulaması hangi yöntemlerle yapılmaktadır?

Kemoterapi tedavisi 3 farklı şekilde gerçekleştirilen bir tedavi yöntemi olmaktadır.

-          Damardan enjeksiyon yolu ile

-          Vücut boşluklarına

-          Ağızdan

olacak şekilde 3 ayrı şekilde kemoterapi uygulamak mümkündür. Bu yöntemler genelde hastanın durumu ya da hastalığın süreci gözetilerek uygulamaya alınmaktadır. Bu yöntemlerden en çok kullanılan damardan enjeksiyon yolu ile kemoterapi uygulaması olmaktadır. kemoterapi ilaçlarının damardan verilmesi ilacın vücut üzerinde daha hızlı bir şekilde ilerlemesini ve tümörlü hücreye bir an önce etki etmesini sağlamaktadır. Bunların dışındaki yöntemler de gerek duyulduğunda kullanılan kemoterapi yöntemleri arasında yer almaktadır.

Vücut boşluklarına uygulanan kemoterapi yöntemi, karın boşluğu, akciğer zarı ve mesane içi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntem içerisinde kemoterapi ilaçları, belirtmiş olduğumuz 3 farklı vücut bölümünden uygulamaya alınmaktadır.

Ağızdan yapılan kemoterapi uygulaması ise tablet, kapsül ve hap gibi ilaç formları ile gerçekleştirilmektedir. Hastanın doktoru gerek duyduğunda kemoterapi tedavisi bu şekilde de uygulayabilmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:14

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa