Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapi Uygulanırken Başka İlaçlar Alınabilir M


Kemoterapi tedavisinin genel olarak başka ilaçları kullanmaya engel olmadığının söylemek mümkündür. Şeker,

Kemoterapi tedavisinin genel olarak başka ilaçları kullanmaya engel olmadığının söylemek mümkündür. Şeker, yüksek tansiyon ya da kalp hastalığı gibi nedenler ile ilaç kullanan kişiler kemoterapi tedavileri devam ederken de var olan hastalıkları için kullandıkları ilaçları alabilmektedir. Birçok kişi kemoterapi uygulanırken başka ilaçlar alınabilir mi? şeklinde soru ile uzmanlar karşısına çıkmaktadır. Uzmanların bu konuda yaptıkları tavsiyeler ise belirli ilaçlar dışında diğer hastalıklar için gerekli olan ilaçların alınabileceği şeklinde olmaktadır.

Kemoterapi tedavisinde başka ilaçlar kullanılabilir mi?

Kemoterapi tedavisi görmekte olan bazı hastalar, mevcut hastalıkları dışında başka hastalıklarla da mücadele edebilmektedir. Bu nedenle diğer hastalıklar konusunda sıkıntı yaşamamaları için kemoterapi dışında kullandığı ilaçları almaya devam etmesi gerekmektedir. Ancak merak edilen kemoterapi ilaçlarının yanında diğer ilaçların da kullanılıp kullanılamayacağı olmaktadır.

Tedavi sürecinin ağır olması ve kullanılan ilaçların yan etkiler göstermesine rağmen diğer hastalıklar için kullanılan ilaçlar da alınmaya devam edilebilmektedir. Fakat uzmanlar aspirin ve aspirin içeren ağrı kesicilerin kesinlikle alınmaması gerektiğini savunmaktadır. Ayrıca kemoterapi tedavisi için hastaneye gelirken kullanılan diğer ilaçların da getirilmesi ve doktora gösterilmesi gerekmektedir. İlaçların içerikleri hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan kullanıcıların, aldıkları ilaçları kesinlikle doktorlarına göstermeleri ve bunun ardından kullanmaya devam etmeleri önerilmektedir. Aksi taktirde kullanılan ilaçlar, kemoterapi tedavisinde olumsuz etkilerin meydana gelmesine neden olabilmektedir. Bu hassasiyet gösterilmesi gereken bir durum olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 12:50

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa