Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kemoterapide Saç Ne Zaman Dökülür?Ne Zaman Çıkar?


Kemoterapi tedavisinde saç dökülmesi genel olarak birkaç hafta sonra görülmeye başlar, nadiren birkaç gün içinde de başlayabilmektedir...

Kemoterapide saç dökülmesi en sık yan etkilerinden birisidir, ancak günümüzde bazı kemoterapi ilaçları saç dökmemektedir ya da fark edilmeyecek kadar az miktarda saç dökmektedir. Bazı kemoterapi ilaçları da geçici olarak, lokal ya da tamamen saç dökülmesine yol açabilir. Saç dökülme oranı kullanılan ilaca, dozuna ve hastanın gösterdiği kişisel reaksiyona bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bazı kemoterapi ilaçları tedavi başladıktan sonra bir veya iki hafta içinde saçları dökmek yerine, kafa derisine yakın bir yerden saçı kırabilir.

Kemoterapi tedavisinde saç dökülmesi genel olarak birkaç hafta sonra görülmeye başlar, nadiren birkaç gün içinde de başlayabilmektedir.Tedavi sırasında vücudunuzdaki tüyler de dökülebilir. Kemoterapi neticesinde saçlarınız dökülse dahi, tedaviniz tamamlandıktan bir süre sonra tekrar çıkacaktır.

Eğer saçınızın dökülmesi az ise veya tedaviden sonra yeniden çıkmaya başladığı dönemde şöyle hareket etmeniz tavsiye edilir. 3-5 günlük aralıklarla saçınızı bebe şampuanı ile ve duru suyla yıkayın. çalkalayarak hafifçe elinizle kurulayın.

Kemoterapi ile dökülen saçlar tedavinin tamamlanmasından 1 ay sonra sonra yeniden çıkmaya başlayabilir. İlk başlarda saçlar tüy şeklinde olacaktır. 6 ay sonra saçlarınız taranabilir hale gelecektir. Yaklaşık 8-12 ay içinde ise eski haline alır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 28 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
03 Haziran 2014 Salı - 15:35

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa