Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Koronavirüsten Nasıl Korunulur?


Virüsün bulaşım hızını yavaşlatmak için neler yapılmalıdır? Bulaşım riskine karşı ne gibi önlemler alınmalıdır? Blog yazımızda sizlerle...

Koronavirüsünden nasıl korunulur?

11 Mart tarihinden itibaren ülkemizde görülmeye başlayan koronavirüsü henüz doğrudan tedavi yöntemi bulunmayan, aşı uygulamasının geliştirilmekte olduğu bir hastalıktır. Bu hastalığa karşı hem bireysel hem de toplumsal düzeyde alacağımız önlemler ile virüsün yayılım hızını azaltabilir, can kaybının önüne geçebilir ve elbirliği ile salgın sürecini minimum hasarla atlatabiliriz. Özellikle Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüsünden korunma yollarına yönelik toplumumuzu bilinçlendirme adına yazılı ve görsel basında çeşitli duyurular yapılmaktadır.

  • Bilindiği gibi hastalığın temel yayılım yolu hapşırma, öksürme gibi eylemler sonucu saçılan damlacıklardır. Bu nedenle hastalığın yayılımının önüne geçmenin öncelikli koşulu diğer insanlarla aramızdaki sosyal mesafeyi korumaktır.

 

  • Kalabalık alanlarda bulunmamak, alışverişlerin süresini kısa tutmak, eğer mümkünse toplu taşıma araçlarını kullanmamak, ortak kullanım eşyaları ile temas halinde olunması durumunda kişisel hijyene dikkat etmek alınacak önlemlerin başında gelmektedir.

 

  • El hijyeninin için en az 20 saniye boyunca eller sabunlu su ile yıkanmalıdır. Suyun ve sabunun bulunmadığı durumlarda alkol bazlı el dezenfektanı veya kolonya kullanılmalıdır. Özellikle dışarıya çıkılması halinde el hijyenine büyük bir özen gösterilmelidir. Eller eve gelindiğinde mutlaka yıkanmalı, dışarıdayken yüz bölgesiyle temastan kaçınılmalıdır. Virüsün doğrudan bulaşım yolunun burun, ağız ve göz çevresi üzerinden olduğu unutulmamalıdır.

Koronavirüsten Nasıl Korunulur

  • Öksürme ve hapşırma gibi durumlar için tek kullanımlık hijyen ürünleri tercih edilmelidir. Bu gibi ürünlerin bulunmadığı durumlarda dirsek içi kullanılmalıdır.

 

  • Dışarı çıkarken maske takılmalı, diğer kişilerle konuşma veya eylem halinde iken sosyal mesafeye dikkat edilmelidir. Maskenin takılmasından sonra eller maskeyle temas etmemelidir. Özellikle ağıza ve buruna götürülmemelidir. Maskeler bir günden fazla sürede kullanılmamalıdır.

 

  • Yüzeylerde de yaşayabilen bir virüs olan koronavirüsün bulaşımının önüne geçmek için kapı kollarının, tırabzanların ve ortak kullanım eşyalarının temizliğine dikkat edilmeli, bu alanlarla temas halinde olunması durumunda mutlaka eller dezenfekte edilmelidir. Eğer mümkünse kapı kollarını açarken dirsek kullanılmalıdır.

 

  • Ev içerisinde her bireyin kendine özel bir havlu kullanması da alınabilecek önlemler arasında yer almaktadır.

 

  • Koronavirüse karşı alacağınız önlemlerle hastalığın yayılım hızının önüne geçebilirsiniz. Unutmamalıdır ki virüs alacağımız önlemlerden daha güçlü değildir. Bu süreci başarıyla atlatabilmenin yolu duyarlılık ve tedbirli davranıştır.

Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 6 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
06 Mayıs 2020 Çarşamba - 14:52

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa