Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kronik Venöz Yetmezliği ve Tedavi Şekillleri


Kronik Venöz Yetmezlik Tedavisi Çağımızın yaşlılık hastalıklarından biri olan kronik venöz yetmezliği

Kronik Venöz Yetmezlik Tedavisi

Çağımızın yaşlılık hastalıklarından biri olan kronik venöz yetmezliği toplardamarlardaki kapakların işlevlerini yerine getirememesi sonucu kan damarlarında varis benzeri yapıların oluşmasıyla kendini göstermektedir. Kronik venöz yetmezlik tedavisi ise yetmezliğin hangi damarlarda ne şekilde görüldüğüne bağlı olarak değişmektedir. Genellikle stent, lazer, sorunlu damarların komple alımı gibi tedavi şekilleri uygulanmaktadır.

Kronik venöz yetmezliği ve tedavi şekillleri

Bir damar hastalığı olarak görülen kronik venöz yetmezliği daha çok yaşlılarda görülse de daha genç yaşlardaki insanlarda da yaşam tarzı beslenme şekli gibi etkenlere bağlı olarak görülebilmektedir. Bu hastalığın tedavisi için öncelikle hastalığın sebebinin anlaşılması gerekmektedir. Hastalığın tam sebebi belirlenmezse kalıcı bir tedavinin gerçekleşmesi mümkün olmamaktadır.

Kronik venöz yetmezliği yüzeysel toplardamarlardaki kapaklardan kaynaklanıyor ise bu damarlar ameliyatla alınarak hastalık tedavi edilmektedir. Bu hastalık şeklinde en çok safen toplardamarları sorun çıkarmaktadır. Safen damarlarının kapakçıkları bozulursa kalp ile ayak arasındaki tüm kan ayak bileklerinde toplanmaya başlamaktadır. Bu gibi durumlarda kanı kaçıran kapakçıklara sahip damarın ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Kronik venöz yetmezliği derin toplardamarlarda da görülebilmektedir. Bu damarlara perforen adı verilmektedir. Bu damarlarda yetmezlik görülmesi halinde, eğer diğer toplardamarlarda herhangi bir sorun yoksa perforan damarlara stent takılarak veya SEPS (fasiya altı endoskopik perforan ven bağlanması) ile tedavi edilirler.

Bazı yetmezlik şekillerinde ise yukarıda açıklanan yetmezliklerin birden fazlası görülebilmektedir. Bu hastalıklara kombine yetmezlikler denilmektedir. Kombine yetmezliklerde ise hastalığın tedavisi kombine yani birden fazla tedavi şeklinin kullanılmasıyla gerçekleştirilir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 01:00

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa