Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kronik Venöz Yetmezlik Nedenleri Nelerdir?


Kronik Venöz Yetmezlik Nedenleri? Kronik venöz yetmezliği birtakım sinyaller ile kendisini göstermektedir.

Kronik Venöz Yetmezlik Nedenleri?

Kronik venöz yetmezliği birtakım sinyaller ile kendisini göstermektedir. Bacaklarda oluşan örümcek damarlar, ağsı – retiküler damarlar, varikosa damarlar ve ödem kronik venöz yetmezliğinin ilk sinyalleri arasında yer almaktadır. Peki, kronik venöz yetmezlik nedenleri nelerdir? bunlara daha yakından bakalım.

Kronik venöz yetmezlik nedenleri neler olmaktadır?

Kronik venöz yetmezlik nedenleri arasında ilk olarak karşımıza çıkan baldır kısımlarının fonksiyonel olmayışıdır. Genellikle akşam saatlerinde dinlenirken ya da TV karşısındayken baldır kası aktif olmamaktadır. Bu tip durumlarda baldır kası yetersizliği ve aktif olmayışı bir araya gelmektedir. Ardından ise sorunlu kapakçıklar kronik venöz yetmezliğinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Diğer yandan kronik venöz yetmezliğinin meydana gelmesinde başka bir etken ise toplardamarlar içerisinde bulunan kan basıncının artması olmaktadır. Genelde oldukça derin ven trombozu olan bacaklardaki toplardamarlarda pıhtı meydana gelmesi ile kapaklar bozulmaktadır. Ayrıca kapakların bozulmasının dışında kan akışının engellenmesi veya kapakların birtakım nedenler ile işlevlerini kaybetmesi kronik venöz yetmezliği ortaya çıkabilmektedir.

Bacaklarda istenmeyen görüntülerin meydana gelmesini sağlayan kronik venöz yetmezliği, bazı risk faktörleri içermektedir. Bu risk faktörleri arasında yaşlılık, kadın cinsi, pıhtı oluşumunda genetik yatkınlık, sigara, gebelik, uzun süre ayakta kalma, şişmanlık, toplardamar tıkanıklığı ve aile ya da akrabalarda venöz yetmezlik yer almaktadır. Bunların yanı sıra tembel yaşam tarzı da yine kronik venöz yetmezliğinin meydana gelmesinde etken rol oynayan faktörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 00:45

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa