Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Neden Tek Başına PET veya CT Değil?


Neden Tek Başına PET veya CT Değil? Kanser araştırmaları günümüzde tıp teknolojisini en çok meşgul eden

Neden Tek Başına PET veya CT Değil?

Kanser araştırmaları günümüzde tıp teknolojisini en çok meşgul eden araştırma dalları arasında gelmektedir. Durum böyle olunca yoğun araştırmalar ve tıbbi teknolojik gelişmelerin sonucunda ortaya yeni teknikler çıkmaktadır. Kanser teşhis tedavi ve araştırmalarında kullanılan teknolojilerden biri de PET/CT görüntüleme teknolojisidir. Bu görüntüleme teknolojisi PET(Pozitron Emisyon Tomografi) tekniği ile bilgisayarlı tomografi(CT) teknolojisinin birlikte kullanılmasıyla elde edilen bir görüntüleme teknolojisidir. Peki ya neden tek başına PET veya CT değil?

PET/CT'de PET ve CT neden birlikte kullanılır?

PET CT görüntüleme teknolojisi iki ayrı tıbbi tekniğin birlikte kullanılmasıyla oluşturulan bir teknolojik gelişmedir. Hibrit bir görüntüleme metodu olan bu görüntüleme teknolojisi tek bir seansta vücudun anatomik ve metabolik tüm bilgilerinin elde edilmesi aşamasında kullanılır.

PET pozitron yayan radyoaktif maddelerin hücrelere yerleştirilmesiyle vücudun tomografik incelenmesini sağlayan bir görüntüleme teknolojisidir. PET teknolojisinde, kanser hastalığı olduğu düşünülen bir kişinin vücuduna radyoaktif bileşikler verilir. Bu bileşiklerin kişinin hastalıklı olduğu düşünülen hücrelerine yerleşmesi beklenir. Belirli bir süre geçtikten sonra kişinin vücudu tomografi yöntemiyle görüntülenir. Bu görüntüleme yöntemine bilgisayarlı teknoloji de eklenerek elde edilen görüntülerin daha net olması sağlanır. Aynı zamanda vücudun daha geniş bölgelerinin daha kısa zamanlarda görüntülenmesi sağlanmaktadır.

Bu nedenlerden dolayı PET ve CT teknolojileri birlikte kullanılan bir teknik olarak tıp dünyasında yerini almıştır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:56

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa