Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Nöroloji Bölümü Hakkında


Nöroloji, tıp biliminin sinir sistemi bozukluklarına üzerine tanı ve tedavi uygulayan bir koludur.

Nöroloji, tıp biliminin sinir sistemi bozukluklarına üzerine tanı ve tedavi uygulayan bir koludur. Omurilik ve çevre sinir sisteminde oluşan sıkıntılara eğilen bu bilim dalının uzman doktorlarına nörolog denilir. Son otuz yılda görülen teknolojik ilerleme sayesinde insanlığın sahip olduğu cihazlar Nöroloji biliminin ilerlemesini sağlamıştır. Beyni daha yakından inceleme şansı sunan manyetik rezonans makinelerinin gelişimiyle daha rahat ve erken teşhisler bir çok hastanın hayatını kurtarmıştır.

Sinir sistemi nedir?

Sinir sistemi vücudun en karışık işleyen sistemlerinden birisidir. Sinirler vücudumuzun tümüne hâkimdirler. Her yaptığımız hareket, her irkilmemiz ve hatta her düşüncemiz bir sinir ağı sayesinde gerçekleşir. Sinir sistemi beyinin emirlerini vücuda ileten sistemdir. Vücudumuzdaki sinir sistemlerini ayırt edebilmek için Nöroloji onları iki ayrı formda incelemektedir.

Merkezi sinir sistemi
Beyin ve omuriliğin birleşimiyle meydana gelir. Sinir sisteminin en büyük bölümüdür. Vücudun tüm hareketlerini yöneten bu sistem birçok çok hücreli canlıda bulunur.

Çevresel sinir sistemi
Beyin ve omurilik haricinde kalan tüm sisteme verilen addır. Organ ve uzuvlar arasındaki iletişimi sağlar. Vücudu saran veri kabloları olarak tanımlanabilir. Beyinden gelen komutları organa iletmekle görevlidir. Bu kategoriye gözler, kulaklar, derinin kendisi de girer. Vücudumuzun tamamı reseptörlerle kaplıdır ve bu reseptörler sinir sisteminin birer parçasıdır.

Nörolog kimdir?

Nöroloji konusunda uzmanlaşmış doktora nörolog denir. Nörolog sinir sisteminde meydana gelen hastalıkların tanısını belirleyip tedaviyi yönlendirir.

Nörolojik hastalıklar nelerdir?

Nöroloji aşağıdaki hastalıklara teşhis koyabilir;


  • Serebrovasküler hastalıklar; beyne giden ya da beyinde bulunan kan damarlarının tıkanması veya beyin kanaması sonucunda ortaya çıkan hastalıklardır örneğin; felç gibi.

  • Demiyelinizan hastalıklar; miyelin hücrelerinin yok olmasına neden olan sinir hastalıkları örneğin; multipl skleroz (MS) gibi.

  • Baş ağrılarıyla kendini gösteren sinirsel hastalıklar

  • Beyin ve sinir sistemi iltihapları

  • Parkinson ve Hareket bozukluğuna neden olan sinirsel hastalıklar

  • Sinir hücresinin yaşlanmasıyla oluşan hastalıklar örneğin; Alzheimer Hastalığı

  • Nöbetli hastalıklar; sara (epilepsi)

  • Omurilik ve periferik sinir bozukluklarından kaynaklı hastalıklar örneğin; sinir sıkışması, polinöropatiler, omurilik felci

  •  

Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
06 Mart 2015 Cuma - 08:42

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa