Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

PET ve CT Hangi Kanser Türünde En Çok Kullanılıyor


PET CT görüntüleme teknolojisi günümüzde özellikle kanser araştırmalarında ve tedavi sürecinin izlenmesinde

PET CT görüntüleme teknolojisi günümüzde özellikle kanser araştırmalarında ve tedavi sürecinin izlenmesinde sıkça kullanılmaktadır. Bir kişinin kanserli hücre taşıyıp taşımadığı çok pahalı, derin araştırmalara gerek kalmadan sadece bir seansta dahi bu yöntemle anlaşılabilmektedir. Peki, PET CT hangi kanser türünde daha çok kullanılıyor?

PET CT en çok hangi kanser türünde kullanılır?

PET CT görüntüleme yöntemi Alzheimer, Parkinson ve birçok nörolojik, kardiyolojik hastalıkların tedavi aşamalarında kullanılan bir görüntüleme tekniği olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak esas olarak kanser hastalıklarının tedavi aşamasının vazgeçilmez bir öğesi olan PET CT görüntüleme teknolojisi, en çok baş boyun tümörleri gibi hassas bölgelerin kanser varlığının araştırılmasında, akciğer, meme, koloreklal, özofagus, mide, tiroit ve pankreas hücrelerindeki kanser varlığının araştırılmasında kullanılmaktadır. Ayrıca bu yöntem jinekolojik kanser kökenli hastalıklarda da teşhis ve takip aşamalarında kullanılmaktadır.

Özellikle kadın hastalıklarındaki kanserli doku veya hücre varlığının kontrolünde önemli bir yer tutan teknik, vücuttaki kritik noktaların incelenmesinde ve kanserli hücre varlığı açısından aydınlatılmasında kullanılmaktadır. Ancak radyoaktif bileşikler içeren şekerin vücuda verilmesinden dolayı hamile ve emziren kişilerde kullanılmaması bir dezavantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu teknik sadece kanserin teşhis ve tedavi aşamasında değil, tedavi sonrası daha önce kanser tedavisi uygulanmış bölgenin takibi açısından da önemli bir tekniktir. Her ne kadar bazı kanser türlerinde daha fazla kullanılsa da bu kullanım sıklığı bahsi geçen kanser türlerinin insanlarda görülme sıklığıyla doğru orantılı olduğu düşünülmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:58

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa