Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Prostat Check-Up Nedir?


Prostat check-up kelime anlamı itibariyle prostatın kontrol edilmesi demektir. Daha fazla bilgi edinmek

Prostat check-up kelime anlamı itibariyle prostatın kontrol edilmesi demektir. Daha fazla bilgi edinmek istersek kendimize prostat check-up nedir? Başlıklı konumuz içerisinde gelin bu işlemin nasıl olduğuna yakından bakalım.

Nedir Prostat Check-up?

Prostat check-up yakalanılabilecek herhangi bir prostat rahatsızlığına karşı sürekli ve düzenli yapılan bir dizi sağlık taramasından ibarettir. Bu sağlık taraması belirli bir sıra halinde ilerler. Eğer dikkat edilirse belki de bir prostat kanserinin önlenmesini sağlayabilmektedir. Peki bu işlemi nasıl yapabiliriz. Prostat check-u’ın ilk aşaması tanısal testlerdir. Bu testler fiziki kontrollerden ibarettir. Bu işlemin devamında devreye üroloji uzmanı girmektedir. Üroloji uzmanı öncelikle parmakla makattan muayene yapar. Bu işlem basit bir muayene şekli olup kanser varlığını tespit etmek için kullanılır. Eğer kanser teşhisi varsa, prostat içinde mi yoksa prostat etrafında mı kanser hücreleri yayılmış bunun tespiti açısından önemlidir.

Bu işlemlerden sonra kanser varlığından emin olmak açısından idrar ve kan testleri gelmektedir. Bu testler doktorların hastalık hakkında hem daha ayrıntılı inceleme yapmasını hem de kanser sanılan şeyin aslında kanser mi olup olmadığının anlaşılması açısından önemlidir. Modern bilimde kan ve idrar testinden vücuttaki birçok değişimin izlendiği bilinmektedir. Bu açıdan bakılırsa bu testlerin prostat check-up’da oldukça önemli bir noktada olduğunu görülmektedir.

Yapılan tüm incelemeler sonucunda eğer uzmanlar tam olarak kesin bir kanıya varamazlarsa ve hala kanser veya başka bir rahatsızlık şüphesinin devamı söz konusuysa bu kez devreye ultrason girmektedir. Prostat konusunda kesin kanıya varılması günümüz teknolojisinde ultrason sonucu elde edilen bulguların değerlendirilmesiyle olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Ekim 2013 Çarşamba - 01:16

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa