Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Sintigrafi Nerelerde (hangi organlarda) Kullanılır


Kalp kanlanmasının ölçüldüğü bir işlem olarak karşımıza çıkan kalp sintigrafisi, efor ve sonrası durumlarda

Kalp kanlanmasının ölçüldüğü bir işlem olarak karşımıza çıkan kalp sintigrafisi, efor ve sonrası durumlarda kalp üzerinde oluşan kanlanmanın tespit edildiği bir uygulama olmaktadır. Peki, sintigrafisi nerelerde (hangi oranlarda) kullanılır?. Bu yazımızda sizlere sintigrafinin vücudumuzda bulunan hangi organlarda kullanıldığını açıklayacak ve bu kullanımlar hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Sintigrafi hangi organlarda kullanılmaktadır?

Sintigrafinin kullanıldığı organların başında kalp gelmektedir. Kalp üzerinden oluşan kanlanmanın hangi bölgelerde ve hangi oranda olduğu kalp sintigrafisi yöntemi ile anlaşılmaktadır. Bunun yanında sintigrafinin kullanıldığı başka organları ise şöyle sıralamak mümkündür.

-          Tiroid

-          Karaciğer ve dalak

-          Safra kesesi

-          Mide ve barsaklar

-          Kalp ve dolaşım sistemi

-          Böbrekler

-          Adrenal bezler

-          Damarlar

Gama ışınları yayarak organizma içerisinde yer alan bir izotopun yolunu izlemek için sintigrafi yöntemi kullanılmaktadır. Bu nedenle yukarıda belirtmiş olduğumuz organlardan biri üzerinde mevcut işleyişi öğrenmek ve organizmanın genel içeriği hakkında bilgi edinmek için sintigrafi yöntemine başvurulmaktadır. Ayrıca verilen radyoaktif madde, organizma tarafından tutulduğu için görüntü elde etmek bu yöntem dahilinde mümkün olmaktadır. Ortaya çıkan durum ise organlarda bulunan hastalıkların kolayca saptanmasına olanak sağlamaktadır.

Sintigrafi işlemi sırasında kullanılan taşıyıcı maddeler ya da izotoplar, tercih edilen tekniğe veya yapılan muayeneye göre değişim gösterebilmektedir. Uygulanan bu yöntemin hasta için herhangi bir problem oluşturmadığını ve organlara zarar vermediğini de söylemek mümkündür.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 23:30

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa