Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Tedavi Dönemini İyi Geçirmek İçin Ne Yapmalıyım?


Kemoterapi tedavisinde hastalara düşen birtakım görevler bulunmaktadır. Bunlardan biri de tedavi döneminin iyi

Kemoterapi tedavisinde hastalara düşen birtakım görevler bulunmaktadır. Bunlardan biri de tedavi döneminin iyi bir şekilde geçirilmesi olmaktadır. Tedavi süreci içerisinde bulunan birçok kişi tedavi dönemini iyi geçirmek için ne yapmalıyım? Sorusunu kendisine yöneltmektedir. Şimdi bu sürecin daha iyi ve etkili bir şekilde geçirilmesi için neler yapılması gerektiğine daha yakından göz atalım.

Kemoterapi tedavi döneminin iyi bir şekilde geçirilmesi için neler yapılabilir?

Tedavi sürecinin istenen bir şekilde geçmesi için öncelikle kişinin kendine ve çevresine olumlu bir şekilde bakması gerekmektedir. Bunun yanında dayanıklı olması ve sakin olmaya özen göstermesi yine sürecin daha az sorunlar ile atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kemoterapi tedavisinde kişinin her zaman için mutlu olması oldukça önemli bir konumda yer almaktadır. Çünkü mutlu olan kişinin bağışıklık sistemi de bu derecede güçlü olmaktadır. Bağışıklık sisteminde ortaya çıkan güçlülük, kullanılan ilaçların yan etkilerinin daha düşük oranlarda hissedilmesine yardımcı olmaktadır.

Bunların yanı sıra kişi yaptığı aktiviteler dolayısıyla yorulmalar yaşıyorsa bu aktivitelere bir son vermesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca tedavi düzeninin bozulmaması ve acil durumlar dışında kesinlikle aksatılmaması tedavi sürecinin iyi bir şekilde geçirilmesinde büyük bir önem arz etmektedir. Diğer yandan kontrollerinizi hiçbir şekilde ihmal etmeyin.

Kemoterapi tedavisinde sürecin iyi geçirilmesi iyileşmenin hızlanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle hastanın moralinin her zaman için üst noktalarda yer alması sağlıklı bir sürece kısa zaman içerisinde ulaşma açısından önemli bir konumda yer almaktadır


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 13:17

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa