Ozon tedavisi bilindiği üzere bağışıklık sistemini güçlendiren ve böylece hastalıklara karşı daha fazla  mücadelede vücuda direnç veren bir tedavi yöntemidir. Bu yöntem ile hasta olan bölgelere oksijen gidişi artırılarak dolaşımın düzelmesi sağlanır.

Medikal Ozon dediğimiz hücresel ve metabolik seviyedeki etkilerinden dolayı, ozon terapi ; uyku düzensizliği,kronik yorgunluk,depresyon, cinsel istekte azalma, erken yaşlanma, dikkat ve konsantrasyon azalması ve yoğun stres gibi durumları yaşayan kişillere başarılı bir şekilde bu tedavi yöntemi uygulanır.
Bunun yanı sıra ozon tedavisi alerjik hastalıklar, romatizmal hastalıklar, ile beraber, karaciğer ve cilt hastalıkları, kozmetik sorunlar, yaşlanma ve yaşa bağlı görme bozuklukları, diabet, tansiyon ve hiperkolesterolemi tedavilerine alternatif olarak, ülser ve cinsel fonksiyon bozuklarına kadar çok geniş bir alanda uygulanabilme alanı geniştir.
Ozon Tedavisinin hiçbir ilaç ile etkileşim de yapmadığı tespit edilmiştir. Bu sebepten ötürü insan sağlığını koruma ve hastalıklarla mücadelede ozon tedavisi doğal bir tedavi yöntemi olarak kabul edebilmektedir.

Ozonun uygulanmasının yasak olduğu hastalıklar son derecede sınırlıdır. Alyuvarlarda bir enzim eksikliği ile birlikte seyreden Favizm olarak adlandırılan hastalıkta, ileri derecede kansızlık ve kanla ilgili bazı rahatsızlığı (kanama pıhtılaşma hastalıkları ) olan hastalara uygulama yapılmaz.

Ayrıca tiroid bezinin aşırı derecede çalışarak normalden çok fazla hormon salgılaması durumunda, aşırı alkol alımında ozon önerilmez.

Bu bakımdan uygulama öncesi bazı laboratuar analizleri yapılarakTedaviye başlamadan önce  durum kontrol altına alınarak denetlenilmelidir.