Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Ağız ve Diş Sağlığının Önemi


Diş sağlığının küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir ağız ve dişlerin olması için öncelikle bakımı yaşam kalitenizi etkilemektedir. Kötü bir ağız sağlığı zamanla hastalıklarında belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır...

Diş sağlığının küçük yaşlardan itibaren öğretilmesi gerekmektedir. Sağlıklı bir ağız ve dişlerin olması için öncelikle bakımı yaşam kalitenizi etkilemektedir. Kötü bir ağız sağlığı zamanla hastalıklarında belirtisi olarak ortaya çıkmaktadır. Diş sorunları genelde çürükler veya diş ağrıları ile hastalar doktora başvurmaktadır. Ayrıca çarpık dişler ve çene rahatsızlıkları da son yıllarda en çok ortaya çıkan durumlar arasında yer almaktadır. Çürüklerin hemen tedavi edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde diş hastalıklarına zemin hazırlamaktadır. Diş hekimine sadece ağrılar olduğunda değil rutin kontrollerle dişlerinizi göstermeniz son derece önemlidir. Diş ve dişeti hastalıkları tedavi edilmezse daha sonra ciddi rahatsızlıklara ve iç organlara zarar vermektedir. İyi bir diş sağlığı için düzenli olarak fırçalamak ve temizleme ipleri ile ağızdaki kalıntıları temizlemek gerekmektedir.

Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri

Ağız ve diş sağlığında farklı alanlarda pek çok diş hekimi hizmet vermektedir. Hastaların şikâyetine göre verilen hizmet son yıllarda sık olarak tercih edilen diş beyazlatma, porselen diş, diş teli ve zirkonyum gibi daha pek çok seçenekler bulunmaktadır. Ayrıca lazer uygulamaları sayesinde daha kısa ve hızlı tedaviler mümkün olmaktadır. Kanal tedavisi ve diş eti tedavileri diş kaybı yaşayan hastalar için farklı tedaviler uygulanmaktadır. Ağız ve diş hastalıkları hayatımızı olumsuz olarak etkilemektedir. Engellenmesi ve sağlıklı bir diş sağlığına sahip olmak için doktora danışmak gerekmektedir. Teknolojinin ilerlemesi ve modern cihazlarla artık tedaviye daha sıcak bakıp ertelemeden yaptırılması lazımdır. Uzman ve tecrübeli hekimler aracılığı ile kaliteli hizmet verilmektedir. Ekiple birlikte çalışılan diş hekimi donanımlı alt yapısı ile her geçen gün hastalıklarla baş edildiğini gözler önüne serilmektedir.

Ağız ve Diş Hastalıklarının Nedenleri

Dişlere verilen önem zamanında olmadığı için ağrı olduğunda doktora gitmek veya ertelemek durumunda hastalıklar daha çok artmaktadır. En önemli nedenlerinden biride zamanında yapılmayan bakımıdır. Dişte yemek yerken ağrı veya acıma hissi, soğuk sıcak içildiğinde sorun varsa hemen hekime gitmek gerekmektedir. Güzel dişler ve ağız sağlığı için diş hekiminin size yapacağı tedavi ile çene sorunları ve çarpık dişler tellerle düzeltilmektedir. Telleri sıkıntı olarak gören hastalar için şeffaf ve görünmeyen olanlarda bulunmaktadır. Ağız ve dişlerdeki bakım sağlanmadığında solunum yoluyla diğer organlara hasar vermektedir. Diş eti çekilmesi diş kayıplarına yol açtığı gibi kalp rahatsızlıkları, bağışıklık sistemine zarar verip kemik erimesi gibi enfeksiyonlarla karşılaşmak mümkündür. Ağız ve diş sağlığına dikkat etmek gerekmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 9 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
29 Eylül 2017 Cuma - 14:04

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa