Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Ameliyatsız Fıtık Tedavisi Nasıl Olur?


Günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte ameliyatsız fıtık tedavisi pek çok hasta için bel ve boyun fıtığı şikayetini ortadan kaldırmıştır...

Ameliyatsız Fıtık Tedavisi Hakkında Bilgiler

Fıtık tedavisi günümüzün teknolojik gelişmeleri sayesinde bir çok hasta için başarılı sonuçlar elde edilmesine olanak tanımıştır. Özellikle ameliyatsız fıtık tedavisi nasıl olur sorusunun bir yanıtı olarak verilebilecek DRX9000 cihazı hastanın rahatsızlık şikayetinin bulunduğu bölgeye nitrojen ve oksijen sağlanarak disk arasındaki baskının minimum düzeye indirilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Tedavide tercih edilen dekompresyon yöntemi (basıncın azaltılması) ile fıtıklaşma gösteren bölgedeki diskin içeri girmesi mümkün hale gelmektedir. Cihazın başarı oranı %86 ile %95 oranında değişkenlik göstermektedir.

Tedavinin amacı iki omur arasında (bel ve boyun fıtığı sistemlerinde) meydana gelen sıkışmanın çözüme ulaştırılmasıdır. Eğer hastalarda fıtık şikayeti sonucu diskten koparak omuriliğe düşmüş herhangi bir parça bulunmuyorsa tedavi sürecine başlanmaktadır. Bu süreçte aynı zamanda hastanın MR çekimleri de yapılmakta, fıtığın iyileşme düzeyi takip edilmektedir. Hastaların şikayetlerinin azaltılması ve fıtığın yavaş yavaş içeri girmesiyle birlikte klinik muayeneler devamlılığını sürdürmekte, gerekli görüldüğü durumlarda egzersizler ve fizik tedaviler devam etmektedir.

Ameliyatsız Fıtık Tedavisi Planlı Yapılmalıdır

Tedavi öncesinde mutlaka hastanın bir fizik tedavi uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Günümüzde ameliyatsız fıtık tedavisi nasıl olur sorusuna yanıt arayan pek çok hasta tedavide farklı yöntemleri tercih edebilmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki fıtık probleminde nasıl bir tedavi uygulanması gerektiği uzman doktor tarafından belirlenmelidir. Özellikle;

  • Kemik erimesi şikayeti yoğun olan kişiler,
  • Hamileler,
  • Omurilik kanalında bir parça bulunan hastalar,
  • Bel omurgası kırık hastalar,

için ameliyatsız fıtık tedavisi tercih edilmemektedir. Daha önce bel fıtığı ameliyatı olmuş ancak ameliyat sonrasında ağrıları devamlılığını sürdürmüş, disk bozukluğu sonucu bel ve bacak ağrısı problemleri bulunan, fıtığa bağlı şikayetlerden rahatsız olan, kısacası doktorun uygun gördüğü herkese planlı bir tedavi programı hazırlanabilmektedir.
 

Ameliyatsız Fıtık Tedavisi

Ameliyatsız Fıtık Tedavisi Ağrısızdır

Tedavi süresince ağrı ve acıyla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır. Hastanın ağırlığı göz önüne alındıktan sonra platforma çıkarılır. Vücut yapısına göre kemerler takılır. İşlem süresi 30 dakikada tamamlanır. FDA onaylı, CE belgesi ile hizmet veren DRX9000 cihazı ameliyatsız fıtık tedavisi nasıl olur benzeri soruların yanıtı için Amerika dahil tam 12 ülkede tercih edilmektedir. Bel ve boyun fıtığı tedavisinde uygulanan diğer cihazlar hastada ağrı ve acı gibi şikayetlere yol açabilmektedir. Bu durumun nedeni adalelerin kasılması ve istenilen çekme etkisinin yaratılmamasıdır.

30 dakikalık işlem süresinin ardından hastaya inferans akım olarak bilinen elektroterapi ile soğuk paketler uygulanmaktadır. Tüm bu işlemlerin toplam süresi 1 saati bulabilmektedir. Bazı hastalarda bel bölgesinde meydana gelen hassasiyet sebebi ile korse ve ilaç desteği sağlanabilir. Tedavi tamamen kişiye özel olarak yapılır. Hazırlanan program kişinin vücut ağırlığına ve rahatsızlık şikayetinin bulunduğu bölgeye göre belirlenir. Cihazın tedavi sürecindeki diğer özellikleri hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek için tıklayabilir çağrı merkezimiz ile iletişime geçerek konuyla ilgili bilgi alabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 3 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
23 Mart 2018 Cuma - 14:36

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa