Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Eksilen Dişlerinizin Yerine Implant


Implant, dişimizin kökü model alınarak hazırlanır. Diş, aynı bir fidanın, toprağa dikildiği gibi, yerini dolduracağı boş alanın köküne yerleştirilir ve üzerine kapatma vidası getirilerek sıkılır.

Sağlıksız beslenme, sigara kullanımı ve dişlerimize zarar veren her türlü alışkanlık ve hastalık, sağlığımızı etkilediği gibi ağzımızın estetiğini ve fiziğini de etkilemekte. Herhangi bir nedenle kaybedilen ve tamamen çıkan ya da çıkarılan diş kökünün yerine benzer ve protez diş kökü uygulanmasına implant denir.

Implant Nasıl Yapılır?

Implant, dişimizin kökü model alınarak hazırlanır. Diş, aynı bir fidanın, toprağa dikildiği gibi, yerini dolduracağı boş alanın köküne yerleştirilir ve üzerine kapatma vidası getirilerek sıkılır. Implant, uygulama yaptıran hastanın diş kemiğiyle 2-3 aylık bir süre sonrasında kaynaştığında, protez diş uygulaması aşamasına geçilir. Bu da herhangi bir dikiş gerektirmeyen, basit bir işlemle diş etini lokal anestezi ile çok az miktarda açarak gerçekleştirilir. Bu aşamadan sonra da diş etinin şekillenmesi için iyileşme başlığı takılır. Aradan 2-3 hafta geçtikten ve diş eti şekillendikten sonra asıl protez olan porselen diş yapılır. Ölçü alınarak 1-1 buçuk haftalık bir süreç ardından sağlıklı bir diş elde edilir.

Implant, doğru hastaya doğru şekilde uygulandığında kesinlikle bir sorunla karşılaşılmasına neden olmaz. Tamamen titanyumdan yapılır. İlk yerleştirme uygulamasında bir reaksiyon gerçekleşmesi normaldir, çünkü kemik doku içerisine metal yerleştirilmektedir, fakat bu tepkime 10 güne kadar bir süre içerisinde azalarak yok olur. Implant, kemikle kaynaştığında daha fazla bir reaksiyonla karşılaşılmaz. İlerleyen safhalarda hastanın bünyesinin implantı reddettiği görülürse, bu, yanlış bir hasta seçimi yapıldığını gösterir.

Diş implantları, bir ya da daha fazla sayıda diş eksiği olan ve bünyesi lokal anesteziye olumsuz cevap vermeyen herkese uygulanabilir. Her yaşta uygulanabilen diş implantları, çene gelişiminin tamamlanması gerektiğinden 12 yaşından itibaren her hastaya uygulanabilir.

Implant Kimlere Uygulanmaz?

Diş etinde implant için yeterli alan bulunmayan hastalara implant uygulanamaz. Aynı şekilde alt çenede kemik erimesi görülüyorsa burada da kemik bulunamayacağı için implant uygulaması yapılamaz. Ayrıca diyabet gibi ağır sistemik hastalıkları olan hastalara ancak doktorlarının onayı üzerine implant yapılabilir. Her hastaya implant uygulanamıyor olsa da doktorlarına danışıldıktan sonra uygulamayı sorun olmadan yaptırabilme ihtimali mevcuttur.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
03 Mart 2015 Salı - 08:46

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa