Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Hormon Testleri Nasıl Yapılır?


Genel olarak kan tetkikleri ile yapılan hormon ölçümleri hastalıkların teşhisinde ve seyirlerinin takibinde

Genel olarak kan tetkikleri ile yapılan hormon ölçümleri hastalıkların teşhisinde ve seyirlerinin takibinde kullanılmaktadır. Hormon tahlili tek bir çeşit değildir, birden çok hormon testi mevcuttur. Hormon testinin yapılması diğer testlere oranla daha zor olduğu için diğer testlerden daha pahalıdır. Rutin olarak kullanılan bazal hormon tahlilleri her merkezde yapılabilen testlerdir, ancak özel testler (stimulasyon veya supresyon testleri gibi) belirli merkezlerde yapılabilmektedir.

Baktıracağınız hormon testi adet görme ile ilgili ise bunun için en uygun zamanı tercih etmeniz testin sonucunun doğruluğu konusunda daha iyi netice verecektir. Bir kadının adet görmesi bir aylık bir periyodu kapsayan bir dönemdir ve bu dönemde hormonal dengeler sürekli değişerek tam net veri veremez. Bunun için adet gördüğünüz günden sonraki 2. günden sonra ve 5. günden önce bu testler yapılarak en doğru neticeye ulaşılabilir.

Standart olarak bütün hormon testleri aç karnına yapılmaktadır ama örnek olarak prolaktin baktırmak gerekiyorsa yine adetle alakalı olduğu için adetin belirli zamanlarında bu testin yaptırılması gerekmektedir. Bu teste özel olarak bir gün önce cinsel ilişki yaşanmaması ve meme başı uyarısının olmaması gerekmektedir.

Tiroid hormonları için özel bir zaman bulunmamaktadır. Günün herhangi bir saatinde de bakılabilir ama gene klasik olarak sabah aç karnına olması daha iyi olur çünkü standardize edilmiş zamanı budur.

Kortizon ölçmek için yapılacak hormon testi mutlaka sabah 08:30 ile 09:00 arasında yapılması gerekmektedir. 09:00 ‘dan sonra yapılacak testler doğru sonuç vermeyebilir.

Sık yaptırılan hormon testleri aşağıdaki gibidir;


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 31 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
03 Kasım 2014 Pazartesi - 16:43

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa