Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kadın Doğuma Neden Gidilir?


Kadınların doğuma hazırlanması ve sağlıklı bir gebelik süreci oldukça önemlidir. Normal ve sezaryen doğumda olduğu gibi son yıllarda suda doğum, epidural sezeryan gibi pek çok seçenek de bulunmaktadır.

Kadın Doğum Nedir?

Sağlıklı bir hamilelik geçirmek için öncelikle anne adayı doğum uzmanına başvurmaktadır. Hamilelik testi ve yapılan diğer testlerle uzmanın muayenesi ve doğuma kadar doktor gözetiminde olması anne ve bebek sağlığı için son derece önemlidir. Kadın hastalıkları ve doğum hakkında anneye hekim bilgiler vermektedir.

Kadın hastalıkları, menopoz ve doğum uzmanı olduğu gibi gebelik takibini titizlikle gerçekleştirmektedir. Ameliyatlık cerrahi durumlar, kist ve miyom gibi küçük operasyonla lazerle hızlı çözümlerle uzman hekim tarafından alınmaktadır. Kadın sağlığının önemi ve bebek sahibi olmak isteyen ailelere tüp bebek yöntemleri ile isteklerine kavuşturmaktadır. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı eğitimi konusunda bazı farklılıklar olsa da tüp bebek veya kanser konuları özel eğitimler olduğu bilinen bir gerçektir.

Kadın Doğum Hizmetinin Detayları Nelerdir?

Kadınların doğuma hazırlanması ve sağlıklı bir gebelik süreci oldukça önemlidir. Normal ve sezaryen doğumda olduğu gibi son yıllarda suda doğum, epidural sezeryan gibi pek çok seçenek de bulunmaktadır. Hastanın sorunsuz bir hamilelik geçirmesi bebeğin sağlığı için oldukça önemlidir. Kadın doğum sırasında yaşanması gereken sürecin sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi anne ve doktorun yardımı sayesinde bebeği dünyaya getirmekle son bulmaktadır. Özel testler ve tahliller sayesinde daha bebek dünyaya gelmeden genetik olarak rahatsızlıkları tespit edilmektedir. Doğumdan korkan bayanların ağrısız doğum tercih ettiği gibi gebelikte görülen bazı olumsuzlukların tedavi edilmesi doktor tarafından mümkün olmaktadır. Düzenli kontrol sayesinde doğuma kadar ve doğum sırasında doktorun önerisi ile hareket edilmesi gerekmektedir. Doğum sırasında anne ve bebeğin sağlığı yapılacak doğum öncesinde anne adayı ile konuşulmaktadır.

Kadın Doğum Doktoruna Neden Gidilir?

 Adet dönemlerinde az veya çok olan kadınların uzman tarafından muayene edilmesi gerekmektedir. Sebepleri araştırılarak nereden kaynaklandığını bulup tedavi sürecini hemen başlatmaktadır. Vajinada olan devamlı akıntı ve koku ve kasık ağrıları gibi pek çok sebeple doğum uzmanına başvurmakta yarar vardır.

Menopoz dönemi ve sıkıntı yaşayan kadınların sorunlarına çare bulmak ve tedavilerini iyi bir biçimde yapmak için her zaman gidilmelidir. Memede oluşan sertlik veya renk değişimi, adet sancıları ilişki sırasında oluşan ağrılar ve sebepleri için doktordan yardım almak gerekmektedir.

Aklınıza takılan soruları doktorunuza rahatlıkla sorabilirsiniz.. Sağlığınız ön planda olduğu için muayene öncesi ve sonrasında aklınızda kalan soruların cevabını bulmadan oradan ayrılmak yerine doktorunuzla paylaşın.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 3 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
02 Ekim 2017 Pazartesi - 14:17

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa