Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Lazer Epilasyon Tüylere Nasıl Etki Eder?


İnsan derisi ışığa geçirgen özelliği mevcuttur. Bunun yanında kıl ışığı geçirmez, bunun sebebi içinde bol

İnsan derisi ışığa geçirgen özelliği mevcuttur. Bunun yanında kıl ışığı geçirmez, bunun sebebi içinde bol miktarda bulunan siyah renkli melanin maddesinin ışığı emme özelliğidir. Bu özellik sayesinde lazer ışığı kıl kökünde yoğunlaşarak ısı enerjisine dönüşmektedir. Isınan kıl kökünde yer alan kıl üretici hücreler bu ısı enerjisiyle kalıcı hasar alır ve kıl üretme fonksiyonlarını yitirirler. Lazer epilasyonun temel çalışma prensibi yukarıda anlatıldığı gibidir.

Böylece birbirini izleyen seanslar sonunda kıllar uzun süreli olarak yok edilir. Fakat derinin diğer bölümleri ışığa geçirgen olduğu için, bu bölgelerde ısıyoğunlaşmadığından herhangi bir yan etki görülmez.

Anlatılan süreçte dikkat çekildiği üzere lazer epilasyon diğer epilasyon yöntemlerine göre ağrısız, kısa süren ama efektif bir yöntemdir. Ayrıca iğneli epilasyonda hijyen şartları tam sağlanmadığı taktirde AİDS ve Hepatit B,C gibi hastalıklar bulaşabilir. Oysa lazer tedavisinde böyle bir risk bulunmamaktadır. Ayrıca, lazer epilasyonun iz bırakma riski yoktur.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
27 Mayıs 2014 Salı - 14:06

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa