Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Saç Ekiminin Başarısını Etkileyen Faktörler Nelerd


Bir saç ekimini etkileyen birçok farklı faktör bulunmaktadır. Bunlardan bazılarının oldukça önemli olduğunu ve

Bir saç ekimini etkileyen birçok farklı faktör bulunmaktadır. Bunlardan bazılarının oldukça önemli olduğunu ve gereken koşullar oluşturulmadığında istenmedik sonuçların ortaya çıktığını söylemek mümkündür. Saç ekiminin başarısını etkileyen faktörler nelerdir? sorusuna gelin daha yakından cevap arayalım.

Saç ekiminde başarıyı hangi faktörler etkiler?

Saç ekiminin başarılı sonuçlara ulaşması için öncelikle dikkat edilmesi gereken saç kökleri olmaktadır. Bu işlem sırasında hiçbir zaman saçlar transfer edilmemektedir. Aksine saç kökleri başın saç olmayan kısımlarına transfer edilmekte ve saç ekimi bu şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle saç köklerinin zarar görmemesi saç ekiminde başarıya ulaşmasın ilk şartlarından olmaktadır.

Diğer yandan saç ekiminde saçların doğru yöne eğim göstermesi önemlidir. Ekilen saçların baştaki saçlara uygun yönde ekilmesi doğal sonuçlar ön plana çıkaracağından yön kısmına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunların yanı sıra saç ekimi sırasında ortamın ve kullanılan aletlerin steril olması başarıya ulaşması açısından büyük bir önem arz etmektedir.

Ayrıca işlemi gerçekleştiren doktor ve merkezin yanı sıra hastanın da yapması gerekenler vardır. Hasta öncelikle işlemden sonraki 2 – 3 gece uyurken dikkat etmelidir. Ekim yapılan saçların üzerine yatmaması ve saç köklerine zarar vermemesi gerekmektedir. Bunun yanında hastadan sadece gece yatarken değil, günlük aktivitelerinde de aynı hassasiyeti göstermesi istenmektedir.

Yukarıda belirtilen koşullar yerine getirilmediğinde saç ekiminin istenen başarıya ulaşması mümkün değildir. Bu nedenle yapılan işlemde hem hastaya hem de saç ekimini yapan merkeze birtakım görevler düşmektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
28 Ekim 2013 Pazartesi - 23:19

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa