Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Ağız ve Diş bakımı Ne Kadar Süreyle Tekrarlanmalıd


Günlük hayatınızda, hayatınızı sürdürmek için yiyip içtiklerimiz plağın tekrar tekrar oluşmasına neden olur.

Günlük hayatınızda, hayatınızı sürdürmek için yiyip içtiklerimiz plağın tekrar tekrar oluşmasına neden olur. Plak belirli evreye gelip olgunlaşmadan, yani yeterli mikrop nüfusuna ulaşmadan, diş üzerinden uzaklaştırılırsa dişlerimize ve diş etlerimize zarar veremez. Bu sebepten ötürü dişlerinizi günde en az 2 defa fırçalayın denilmesinin ardındaki nedendir.

Dişleriniz dört boyutludur. Ön, arka, yan ve çiğneyici yüzleri vardır. Mikrop plağı tüm yüzlere, özellikle girintili çıkıntılı yerlere yapışmaktadır. Genellikle insanlar dişlerin sadece ön yüzleri kirlenirmiş gibi sadece o bölgeye yoğunlaşıp fırçalarla. 50 saniye gibi süren, bu eksik fırçalama işlemi de, sadece fırçalanan alanı korumaktadır.Fırçalanmayan bölgelerde ise; özellikle arka dişlerin çiğneme yüzleri ve dişlerin ara yüzlerinde plak hareketliliği bütün hızıyla devam eder. Yani bu bölgelerde çürük ve diş eti hastalığı için gerekli ortam sağlanmış olur.

Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak dişleri fırçalamaktan geçer. Diş fırçalamanın ilk adımı doğru fırça seçimi. En uygun fırça naylon ve orta sertlikteki fırçalardır. Ağız içinde daha kolay hareket ettirilmesi ve arka dişlere rahat ulaşabilme açısından fırçanın kafasının fazla büyük olmaması tercih edilir.


  • Diş ve diş etlerimizdeki hastalıkların nedeni yüzde 90 oranında mikrobiyal dental plaktır.

  • Mikrobiyal dental plak, mikroplar ve yemek artıklarının dişlerimiz üzerinde birikmesiyle oluşan ince, boyayıcı ajanlarla görülebilen bir tabakadır.

  • Bu plak, çürüklere ve dişeti hastalıklarına sebep olmaması için, en geç 24 saat içerisinde diş yüzeyinden fırça yardımıyla, ara yüzlerden de diş ipi ile uzaklaştırılmalıdır.

  • En geç 24 saat içinde uzaklaştırılmazlarsa, oluşan bakteriler dişe ve dişetine zarar verecek boyuta ulaşır.

  • Plak yapışkan olduğu için suyla çalkalamakla dişten uzaklaşmaz; ancak etkili bir fırçalama ile ondan kurtulabilrsiniz.


  •  


 

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 11:36

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa