Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Anjiyo Sırasında Alınan Radyasyonun Zararı Var Mıd


Anjiyo işlemi koroner damarların tomografik yöntemle görüntülenmesine verilen addır. İki tür olan anjiyo

Anjiyo işlemi koroner damarların tomografik yöntemle görüntülenmesine verilen addır. İki tür olan anjiyo işleminde birinvi tür sanal anjiyodur.

Sanal anjiyo’da koldan enjekte edilen kontrast maddenin vücutta gezindiği yolların tomografik olarak görüntülenme işlemidir. Bu işlem acısız, hızlı ve kansız gerçekleşmektedir. Komplikasyon ya da istenmeyen bir durumla karşılaşma olasılığı sanal anjiyo için sıfıra yakındır. Sanal anjiyo için kullanılan kontrast madde radyasyon içerdiği için hastalar bir endişe duyabilmektedir. Bu kontrast maddedki radyasyon oranı insan sağlığına zarar vermeyecek düzeydedir. Hatta sanal anjiyoda kullanılan kontrast maddedeki rasyasyon oranı klasik anjiyoda kullanılanınkinden bile düşüktür.

Klasik anjiyoda ise sanal anjiyonun aksine bir parça daha uzun ve zahmetlidir. Genellikle kasıktan sokulan kateter vasıtasıyla damarlarda görüntüleme yapılmaktadır.  Sanal anjiyoya göre bir parça daha riskli olmasına rağmen yüksek oranda bir riski mevcut değildir.

Anjiyografi sırasında opak madde damardan geçerken röntgen ile 2-3 saniyelik çekim yapılarak ortalama 6-7 görüntü alınır ve bu miktarda alınan radyasyonun sağlığa zararı yoktur.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
04 Haziran 2014 Çarşamba - 14:12

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa