Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kardiyoloji Hangi Hastalıklara Bakar?


Dolaşım sistemi ve kalp ile ilgili çeşitli problemleri inceleyen kardiyoloji bölümü, bu alandaki problemlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Her alanında klinik ve laboratuvar çalışmaları yürütülebilmektedir...

Dolaşım sistemi ve kalp ile ilgili çeşitli problemleri inceleyen kardiyoloji bölümü, bu alandaki problemlerin tanı ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Her alanında klinik ve laboratuvar çalışmaları yürütülebilmektedir. Bu bölümde doğuştan olan kalp hastalıkları, koroner arter hastalığı, kalp ritim bozukluğu ve hipertansiyon gibi rahatsızlıklara bakılabilmektedir. Günümüzde kardiyolojinin bakmış olduğu hastalıklara eskiden dahiliye bölümü bakmaktaydı. Kardiyoloji dahiliyenin alt birimi iken, artık ana dal olmuştur. Dolayısıyla dolaşım sistemi veya kalp ile ilgili meydana gelen rahatsızlıklarda kardiyoloji bölümüne gidilmelidir.

Kardiyolojinin İlgilendiği Kalp Hastalıkları Belirtileri

Göğüs ağrısı, nefes darlığı, ödem, gece idrara çıkma, bayılma, çarpıntı, siyanoz ve çabuk yorulma kalp hastalıklarının bilinen genel belirtileri arasında yer almaktadır. Kalp hastalıkları ile ilgilenen kardiyolojinin baktığı hastalıkların belirtileri görüldüğünde vakit kaybetmeden bu bölümden randevu alınmalıdır. Erken teşhis her hastalık için önem taşımaktadır. Bu nedenle düzenli olarak kardiyolojik muayeneye gitmekte de fayda vardır.

Koroner kalp hastalığına bağlı gelişen göğüs ağrıları genellikle sarf edilen efor ile ya da yaşanan emosyonel stresle beraber ortaya çıkabilmektedir. Yenilen yemek sonrasında insanın kalp atış yükünün artması da göğüs ağrısına neden olabilmektedir. Dinlenme ya da dilaltı ilaçla azalan problem, göğüs kemiği ya da sol göğüsten başlayarak yoğun bir şekilde sıkıştırıcı ağrı yapabilmektedir. Ağrı beş dakikadan uzun bir süre sürüyorsa ya da dilaltı ile azaltılamıyorsa, akut myokard infarktüs belirtisi olabilir. Durumun tam anlamıyla teşhis edilebilmesi için ilgili bölüme gidilerek, muayene olunması gerekmektedir.

Genelde fiziksel bir aktivite sonucu oluşan nefes darlığı, ilerleyen safhalarda başka problemlere neden olabilir. Bu problemlerin kontrol altına alınabilmesi için kardiyolojiye gidilerek, muayene olunmasında fayda vardır. Kalp yetmezliğine bağlı olarak vücutta oluşan ödemler, geceleri iki ya daha fazla kez idrara çıkma, bayılma, kap atışlarının göğüste ve karında hissedilmesi, el, ayak parmakları ve dudaklarda yetersiz oksijen sebebiyle mavimsi renk oluşması, çok çabuk yorulma kalple ilgili rahatsızlıkların önemli belirtilerindendir.

Kardiyolojik Tedavi Yöntemleri Nasıldır?

Koroner anjiyografi, Ekokardiyografi, Elektrokardiyografi (EKG) ve ilgili tanı yöntemleri, kalp stres testi, taşınabilir EKG aygıtı ve kandaki kalp enzimleri düzeylerinin tespiti kardiyolojik tanı ve tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Tüm dolaşım ve kalp rahatsızlıklarının tanı ve tetkikleri için randevu alarak uzman doktorumuza muayene olabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 41 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
02 Ekim 2017 Pazartesi - 14:29

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa