Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Anjiyografi Öncesi Yemek Yiyebilir, Sürekli Kullan


Anjiyo koroner damarların tomografik olarak görüntülenmesi işlemine verilen addır. Sanal anjiyo ve klasik

Anjiyo koroner damarların tomografik olarak görüntülenmesi işlemine verilen addır. Sanal anjiyo ve klasik anjiyo olmak üzere iki çeşit anjiyo mevcuttur.

Gerek kısa, acısız ve kansız olan sanal anjiyoda, gerekse biraz daha uzun ve zorlu olan klasik anjiyoda düzgün sonuçların alınabilmesi için bazı ön hazırlıklara ihtiyaç vardır.

Sanal anjiyo ya da klasik anjiyo işlemleri koroner damarların görüntülenerek buradaki tıkanıklık ya sa sertliklerin tespit edilmesine yaramaktadır. İşlemden önce buradaki geçici olarak değişiklik yapacak etkilerden kaçınmak ve en düzgün sonucu alabilmek için hem yediklerimize, hem de düzenli olarak aldığımız ilaçlar dikkat etmemiz gerekmektedir.

Anjiyo olmadan önce kullanabileceğiniz yiyecekler konusunda gerekli bilgileri doktorunuzdan alabilirsiniz. Anjiyo olacağınız sabah kahvaltı yapmamanız tavsiye edilmektedir. Sürekli kullanılan ilaçlar var ise bunların anjiyografi sabahı alınıp alınmayacağı doktora sorulmalıdır. Şeker hastası iseniz, sabah kan şekerini düşürücü ilaçlar veya insülin kullanıyorsanız, ilacınızı almadan aç olarak geliniz ve gelir gelmez durumunuzu hemşirenize bildiriniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
04 Haziran 2014 Çarşamba - 14:10

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa