Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Anjiyografiye Nasıl Hazırlanmalıyım?


Anjiyo ya da koroner anjiyografi koroner damarların tomografik olarak görüntülenmesi işlemine verilen addır.

Anjiyo ya da koroner anjiyografi koroner damarların tomografik olarak görüntülenmesi işlemine verilen addır. İki tür anjiyo mevcuttur:

1) Sanal anjiyo
2) Klasik anjiyo

Sanal anjiyo’da koldan vucüda enjekte edilen kontras maddenin tomografik olarak görüntülenmesi sonucunda koroner damarlarda oluşan tıkanıklık ya da sertliklerin tespit edilmesi sağlanmaktadır. Hızlı, acısız ve kansız bir metod olan sanal anjiyoda doğru teşhiş koyabilme yüzdesi %100’e yakındır.

Diğer metod ise klasit anjiyodur ve sanal anjiyoya göre daha zahmetlidir ama ileri tetkikler için doktorunuz tarafından istenebilmektedir.

Anjiyo olmadan önce kullanabileceğiniz yiyecekler konusunda gerekli bilgileri doktorunuzdan alabilirsiniz. Sürekli kullanılan ilaçlar var ise bunların anjiyografi sabahı alınıp alınmayacağı doktora sorulmalıdır. Genellikle işlemin uygulanacağı gün, sabah kahvaltı etmeden gelmeniz gereklidir. Farklı bir durum olursa, yatışta görevli olan kişiler tarafından size bildirilecektir. Şeker hastası iseniz, sabah kan şekerini düşürücü ilaçlar veya insülin kullanıyorsanız, ilacınızı almadan aç olarak geliniz ve gelir gelmez durumunuzu hemşirenize bildiriniz.

Anjiyografi için hangi alanın kullanılacağına bağlı olarak kol veya bacak, kasık tıraşı olmanız ve o bölgeyi temizlememiz gerekmektedir. Bu alan işlem sırasında tamamen steril (mikropsuz) bir örtü ile kapatılacaktır. Laboratuar personeli de tamamen mikroptan arındırılmış giysi ve eldivenler giymiş olacaklardır.

Gerek sanal anjiyo, gerekse klasik anjiyoda doktorunuz yatış öncesi gerekli testleri yaptıracaktır. En önemli hususlardan birisi ise işlem için geldiğiniz gün daha önce yapılan tüm tetkikleri yanınızda getirmenizdir. (Kan testleri, akciğer röntgeni, elektrokardiyogram var ise önceki anjiyografi veya ameliyat raporlarınız, epikriz adı verilen hasta taburcu kağıtlarınız vs.) Aslında kalp hastalarının kendilerine yapılan işlemleri şahsi bir dosya halinde, mümkünse yanında taşımalarında, fayda vardır.

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 15:59

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa