Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Dijital Mamografinin Avantajları Var Mıdır?


Meme kanserinin algılanmasında oldukça önemli bir konumda yer alan dijital mamografi, tıpta gelişen son teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır.

Dijital Mamografinin Avantajları Var Mıdır?

Meme kanserinin algılanmasında oldukça önemli bir konumda yer alan dijital mamografi, tıpta gelişen son teknoloji olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok kişi dijital mamografinin avantajları var mıdır?, şeklinde sorularla karşılaşmakta ve buna cevap bulmakta zorlanmaktadır. Bu nedenle sizlere bu yazımızda dijital mamografinin avantajları hakkında bilgiler vermeye ve ne tür avantajlar sunduğunu anlatmaya çalışacağız.

Dijital mamografinin avantajlar nelerdir?

Dijital mamografinin en önemli avantajlarından biri meme kanserinin erken teşhis edilmesinde önemli bir rol oynamasıdır. Dijital platformda elde edilen görüntüler, yüksek çözünürlüklü monitörlere yansıtılmakta ve bu şekilde meme üzerinde bulunan kanser dokusu daha net bir şekilde algılanmaktadır.

Genelde meme kanserinin de ele gelebilecek boyuta gelmesi için 8 – 10 yıl kadar bir zaman gerekmektedir. Dijital mamografi ile yapılan taramalarda ise kanserin çok  daha erken zamanda algılanma şansı bulunmaktadır. Bu nedenle erken teşhis açısından dijital mamografi, oldukça büyük bir önem arz etmektedir.

Diğer yandan dijital mamografi, analog sistemlere göre meme kanseri oluşumlarını genelde atlamayan ve anında tespit eden bir cihazdır. Bunun yanında teşhis sırasında verilen miktarı diğer sistemlere göre daha düşüktür. Bu nedenle tetkik sırasında gereksiz radyasyon maruziyeti ve istenmeyen sonuçlar önlemiş olur.

İnceleme süresi oldukça kısa olan dijital mamografi, gerçekleştirilen çekimden ortalama 1 dakika sonra görüntülerin ekran üzerinden izlenmesine olanak sağlamaktadır.

Meme kanseri taraması hakkında daha fazla bilgi almak için bu blog yazımıza göz atabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 23:34

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa