Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Diş Bakımı Nasıl Olm


Diş hassasiyeti 2-3 gün sonra geçer. Diğer yan etkilerin sebebi peroksitin çok kullanılması ve bir kısmının

Diş hassasiyeti 2-3 gün sonra geçer. Diğer yan etkilerin sebebi peroksitin çok kullanılması ve bir kısmının yutulmasıdır.
Diş beyazlatma (Bleaching) sonrası genelde her hastada az ya da çok hassasiyet görülür(çok nadir olarak hiç görülmeyebilir). Bu hassasiyetler geçicidir,1–3 gün arasında kaybolurlar. Özellikle ilk gün hastanın anti enflamatuar özellikli bir analjezik (ağrı kesici) kullanması gerekir.

İlk birkaç gün aşırı soğuk ya da sıcak sıvı içeceklerden kaçınılmalıdır. Beyazlatma sonrasında her hastanın uyması gereken bir diyet listesi verilir. Her çeşit renk verici yiyecek ya da içecek yasaktır Diş beyazlatma işlemi sonrasında özellikle ilk 3 gün çok hassastır, ama idealinde 1 hafta–10 gün dikkat edilmeli.

Sigara, çay, kahve, çikolata, kırmızı şarap, vişne, karamel, salça gibi renk verici koyu renk barındıran yiyecek ve içecekler işlem bitimini takiben 1 hafta süreyle kullanılmamalıdır. Aksi takdirde elde edilen beyazlık geri dönücektir.
Beyazlatma işlemi sonrasında beyazlatıcı diş macunu kullanımı da beyazlatma etkisini uzatacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta içerisinde aşındırıcı bulunan diş macunları veya diş tozlarının kesinlikle kullanılmamasıdır. Aşındırıcılı ürünler belirli bir süre sonra hem renkleşmeye hem de hassasiyete sebep olurlar.
Günde en az 2 kere diş fırçalayan, 6 aylık düzenli kontrollerini yaptıran, sigara kullanmayan ve aşırı çay kahve tüketmeyen bir hastada yapılan beyatlatmanı etkisi uzun süre korunduğu tespit edilmiştir.

Belirli periyodlarşa (2–3 sene de bir) ev beyazlatma ile desteklenebilir. Bu kurallara uymayan hastalarda geri dönüş olabilir, geri dönüş sonucunda tekrarlanmak üzere beyazlatma  işlemi yapılabilir.

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 11:56

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa