Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Diş Çekimi Sonrası Oluşacak Komplikasyonlar


1.Alveolit Diş çekimi sonrası oluşabilecek komplikasyonlardan biri alveolit (kuru soket) dir. Alveolitin

1.Alveolit

Diş çekimi sonrası oluşabilecek komplikasyonlardan biri alveolit (kuru soket) dir. Alveolitin oluşma nedeni, çekim boşluğunda yeterli miktarda pıhtı oluşamaması ya da oluşan pıhtının çekim soketinden disloke olmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. İyileşme prosesi sırasında oluşan pıhtıyı olduğu şekilde koruyabilmek çok önemlidir. Alveolitin tedavisi diş hekiminiz tarafından yapılacaktır.

2.Çekim Sonrası Şişlik

Diş çekimi sonrası oluşacak şişlik 24-48 saat arasında maksimum seviyeye ulaşır. Oluşan şişliği daha hızlı indirebilmek için sıcak havluyu şişmiş olan bölgeye 20 dakika uygulayıp 20 dakika çekebilirsiniz. Bu işleme şişlik azalana kadar devam edebilirsiniz.

3.Kanama

Cerrahi işlem bittikten sonra birkaç saat boyunca kanama devam edebilir. Bu kanama zamanla azalıyor olmalıdır. İşlemden 24 saat sonra, kanama oldukça az olmalıdır. Bu dönemde tükürdüğünüzde ağzınızda kan görmeniz normaldir. Bunun dışında kanamanın aşırı olduğunu düşünüyorsanız diş hekiminizle iletişime geçmelisiniz.

4.Kemik Parçaları

İyileşme prosesi sırasında küçük kemik parçaları kemik yüzeyine gelebilir. Bu durum özellikle zor ve travmatik çekimlerden sonra oluşur. Bu küçük parçaları kendiniz çıkarmayı deneyebilir, ya da diş hekiminizle iletişime geçebilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 3 kez değerlendirilmiş ve ortalama 4 yıldız verilmiş.
06 Kasım 2014 Perşembe - 12:20

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa