Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Diş Protezi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken No


Protezlerin de doğal dişler gibi her gün fırçalanarak üzerindeki besin artıklarının ve plağın temizlenmesi

Protezlerin de doğal dişler gibi her gün fırçalanarak üzerindeki besin artıklarının ve plağın temizlenmesi gerekmektedir. Fırçalama, protezin temizliği bakımından olduğu kadar ağız dokularının sağlığı açısından da önem teşkil etmektedir. Fırçalama için protezlere özel hazırlanmış fırçaları veya yumuşak kılları olan diş fırçaları ile diş macunu kullanabilirsiniz.

Temizlik için eczanelerde bulabileceğiniz protez temizleyicilerini veya ultrasonik temizleyicileri de kullanabilirsiniz. Protezlerin cilasını bozabilecek sert diş fırçaları kullanmamanız gerekmektedir. Protezlerin temizliğinde fazla aşındırıcı içeren kimyasal temizleyicileri ve çamaşır suyu gibi beyazlatıcıları kullanmayınız. Protezler herhangi bir darbeye karşı dayanıksız oldukları için, düştüklerinde rahatlıkla kırılabilirler. Protezlerin temizliğini bir havlu veya su dolu bir kabın üzerinde yapmak; düşüp kırılmasına karşı önlem olarak alabilirsiniz. Protezlerin kullanılmadıkları zamanlarda kesinlikle kurumaması gerekir, bu nedenle protezler kullanılmadıkları zamanlarda temiz bir suyun içinde bekletilmeli. Protezlerinizi kesinlikle yüksek derece sıcak suya koymayın; bu protezinizin şeklinin bozulmasına ve deforme olmasına neden olabilir. Protezlerin dışında yumuşak fırçalarla dilin ve protezin altında kalan destek dokuların da fırçalanması ağız sağlığnızın korunması açışından oldukça önem taşımaktadır.

Protezler ve ağzınız zaman içerisinde değişime uğrar. Sıklıkla kilo alıp vermeniz hatta kemik erimenizin hızı bile protezin ağzınızdaki uyumunu ve biçimini bozar. Rahat rahat kullandığınız proteziniz altına yemekler kaçmaya, yaralar yapmaya başlamışsa dokularda ve protezinizde bir değişimin olduğunu hemen anlarsınız, bu durumda mutlaka doktora başvurarak tekrar uyumunu sağlatmanız gerekmektedir. besleme adı verilen işlem, beslemme yapılamıyorsa protezinizi tekrar yeniletin.

 


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 12:37

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa