Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Diş Protezinin Yan Etkisi Var mıdır?


Kaybedilen dişlerin yerini doldurma yöntemlerinden biri olan implant protezinin kimi zaman yan etkileri olabilmekte...

Kaybedilen dişlerin yerini doldurma yöntemlerinden biri olan implant protezinin kimi zaman yan etkileri olabilmekte. Tedavinize başlamadan önce implant tedavisinde yaşanabilecek bazı sıkıntılarla ilgili bilgilenmekte yarar vardır.

İmplant protezinin yan etkileri ise;

Eğer diş eti çekilmesi sorunları yaşıyorsanız, diş protezinin köklerinin açığa çıkması gibi bir durum yaşayabilirsiniz. Bu da bakterilerin birikmesine ve zamanla enfeksiyona dönüşmesine sebep olacaktır. Az da  olsa, bu durumun ileri boyutlara ulaşması, implantın kaybedilmesine neden olmakta

Diş implantını çevreleyen bölgede enfeksiyon ve iltihaplanma oluşması da zaman zaman gözlemlenen durumlar içerisine girer. Sebebi ise genellikle ağız sağlığına gereken itinayı göstermemektir, kimi zaman da bir virüsün varlığının emaresi olabilir. Şeker hastalarında ve sigara içen hastalarda daha sıklıkla rastlanan bir durumdur.

Sıklıkla olmasa da implantlar kimi durumlarda bağışıklık sistemi tarafından reddedilmekte. Bunun sebebi tam olarak bilinmese de sigara içen insanlar bu sorunu yaşamak için potansiyel adaylardır. Bu nedenle eğer sigara içiyorsanız ve protez tedavisine başlayacaksanız, tedavi öncesinde sigarayı bırakmanız şiddetler önerilir. Diş gıcırdatma problemi olanlar ve titanium alerjisi olanlar da implantı reddetme ihtimali arasındadır.

İmplantların yerleştirildiği cerrahi operasyonda uygulanan lokal anestezi, kimi zaman sinirlerin zarar görmesine neden olmakta. Bu da diş etinde hissizlik veya ağrıya neden olur. Konuşmada, yemek yemede hatta tıraş olmak gibi durumlarda zorlanma yaşanabilir. Tedavi için tercihinizi protez  konusunda uzman bir hekimden yana kullanmak, bu gibi durumları yaşamamanızı sağlayacaktır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 1 yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 12:03

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa