Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmeti?


Fizik tedavi onarma anlamına gelmektedir. Isı, elektrik akımı vb fiziksel değişkenler ve el yoluyla yapılan

Fizik tedavi onarma anlamına gelmektedir. Isı, elektrik akımı vb fiziksel değişkenler ve el yoluyla yapılan tekniklerin, yetersizlik ve bir dereceye kadar sakatlığın ya da kas, iskelet ve sinir sisteminin yapısal yetersizliklerinin teşhis ve tedavisinde kullanılmasıdır.

Hastanın doğuştan ya da sonradan, herhangi bir nedenle oluşan kalıcı ya da geçici yetersizliklerinin, kaybedilmiş bazen de sınırlanmış olan fonksiyonel kapasitesinin belirlenerek tedavi edilmesi,  psikolojik sosyal ve mesleki açıdan da desteklenerek günlük yaşamda bağımsız duruma gelmesini sağlamaya rehabilitasyon adı verilmektedir.

Nörolojik hastalıklar, felçler, ortopedik problemler, omuz ve evresi eklemlerinin hastalıkları, omuz ve sırt kaslarında gerginlik, kas spazmı, bel ağrıları, bel fıtığı, boyun kireçlenmeleri, spor sakatlanması sonucunda meydana gelen hareket sınırlılığı ve ağrı, operasyon sonrası meydana gelen fonksiyon bozuklukları, pozisyon bozukluğu, boyun, sırt, bel ağrılarının tedavisi, doğuştan omurga eğriliklerinin tedavisi, dirsek, bilek, el eklemlerinin ve yumuşak dokuların rahatsızlıkları, kalça ve diz hastalıkları, kemik erimesi(osteoporoz) riski olan ve yerleşmiş osteoporoz tedavileri, eklem şişliği ve ağrı,hareket kısıtlılığı ile beraber olan romatizmal hastalıklarda kullanılır.

Türkiye’de fizik tedavinin %90’ını elektroterapi uygulamaları oluşturur. Elektroterapi,  elektrik akımlarının elektrotlar vasıtasıyla insan vücuduna uygulanması,  o bölgede fiziksel,  kimyasal ve ya mekanik etki açığa çıkararak tedavi etmesidir.

Bu aletleri kullanmak için aletlerin özelliği, hastaya nasıl etki edeceği, tedavi sonrasında beklenen sonuçlar bilinmeli ve beklenmeyen durumlara hazırlıklı olunmalıdır. Hasta yapılacak tedavi hakkında ve tedavi seansları boyunca nelere dikkat edeceği konusunda bilgilendirilmelidir.

Bazı akımlar hastaya özel duyu testi yapıldıktan sonra uygulanmalıdır. Aksi takdirde hastada ciddi yanık oluşturabilirler. Bazı akımların hastaya uygulanma şiddeti ve süresi yapılacak testler ile belirlenir, aksi takdirde kişi yanık riskiyle karşı karşıyadır. Bazı akımların uygulanma yerleri ise iyi bir anatomi eğitimi gerektirir. Bazen elektrotlar kasın her iki ucuna takılır, bazen de sinirin yolu üzerine uygulama yapılır. Eğer uygulamalar yanlış yere yapılırsa bir yararı olmayacağı gibi hastaya zarar verilebilir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
24 Ekim 2014 Cuma - 13:32

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa