Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

İstirahatte Enjeksiyon Sonrası Miyokard Perfüzyon


İstirahatte enjeksiyon sonrası miyokard perfüzyon görüntülemesi adından da anlaşıldığı gibi kişinin istirahate

İstirahatte enjeksiyon sonrası miyokard perfüzyon görüntülemesi adından da anlaşıldığı gibi kişinin istirahate geçmesi anında yapılmaktadır. Bu nedenle kişi efor testine girmesi ardından damardan verilen ilacın kalp kasına giden damarlar üzerinde nasıl ilerlediği tespit edilmektedir.

Miyokard perfüzyon görüntülemesi nasıl olmaktadır?

Miyokard perfüzyon görüntülemesi için öncelikle vücuda damardan radyoaktif ilaç verilmesi gerekmektedir. Çünkü bu radyoaktif ilaç, özel bir kamera yöntemi ile izlenebilmektedir. İlacın kalp üzerinde nasıl ve hangi oranda dağıldığı bu özel kamera ile çekilen görüntülerin ardından belirlenebilmektedir.

Diğer yandan miyokard perfüzyon görüntülemesi kalbin stres altına sokulması anında da yapılmaktadır. Yani yapılan görüntülemeler sonucunda elde edilen sonuçlar, kalbe giden kan oranının tam olarak anlaşılması açısından önem taşımaktadır. Stres altında tespit edilen kan oranı ile istirahat halinde kana giden kan oranı karşılaştırılmakta ve buna göre hasta üzerinde gereken tetkikler yapılmış olmaktadır. Hastada var olan sorunun tam olarak netleştirilmesi adına her iki durum için de özel kamera ile görüntüler alınmakta ve bunun ardından kişinin kalbinde ya da kalp yolu üzerinde sahip olduğu problem istenen ölçüde belirlenmektedir


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
06 Kasım 2013 Çarşamba - 02:49

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa