Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Damar Hastalıkları Nedir?


Kalp damar hastalıklarında ilk olarak karşımıza çıkan koroner arter olmaktadır. Kolesterol, yüksek kan basıncı ve sigara gibi etkenler nedeniyle ortaya çıkan bu hastalık, damarlarda daralma meydana gelmesi ile oluşuyor.

Kalp Damar Hastalıkları Nedir?

Günümüzde birçok kişi kalp damar hastalıkları ile karşılaşmak ve hiç ummadığı anda bu sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Sizlere kalp damar hastalıkları nedir? başlıklı yazımızda kalp damar hastalıklarının neler olduklarını açıklayacak ve hastalıklar konusunda bilgiler vermeye çalışacağız.

Kalp damar hastalıkları nelerdir?

Kalp damar hastalıklarında ilk olarak karşımıza çıkan koroner arter olmaktadır. Kolesterol, yüksek kan basıncı ve sigara gibi etkenler nedeniyle ortaya çıkan bu hastalık, damarlarda daralma meydana gelmesi ile oluşuyor. Damarların iç kısmında yüzde 70 oranında daralma meydana getiren koroner arter, göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı ve çene ağrısı ile kendisini gösteriyor.

Diğer bir kalp damar hastalığı ise aort anevrizması olarak karşımıza çıkıyor. Aort atardamarının duvar kısmında meydana gelen bozulmalar sonucu ön plana çıkan hastalık, ayrıca atardamar çarpının yaklaşık olarak 2 katına yükselmesine neden oluyor. Diğer bir anlamda atardamarda balonlaşmanın meydana geldiğini söylemekte mümkündür.

Kalp damar hastalıklarının başka bir çeşidi de aritmi olmaktadır. Aritmi, kalp atım ritminde ortaya çıkan bozulmalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Normal bir kişide dakikada 60-100 olarak çalışan kalp, aritmi hastalığı olan kişilerde düzensiz ya da duraklayarak çalışmaktadır. Ayrıca bu hastalık, kalp sorunları bulunan kişilerde çarpıntı yapabilmesinin yanı sıra bayılmalara kadar ortaya çıkabilmektedir.

Bunların yanı sıra kalp damar hastalıklarının sonuncusu ise kalp kapağı hastalığıdır. Yaşlılık, birtakım enfeksiyonlar, kapak dejenerasyonu ve doğumsal nedenlere bağlı olarak kendisini göstermektedir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
25 Ekim 2013 Cuma - 16:34

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa