Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Krizinde Yapılan Testler Nelerdir?


Hangi Testler Yapılmalıdır? Kalp krizi şüphesiyle doktora başvuran kişilere bir takım testler

Hangi Testler Yapılmalıdır?

Kalp krizi şüphesiyle doktora başvuran kişilere bir takım testler uygulanmaktadır. Bu şekilde kişinin kalp krizi geçirip geçirmediği ve hastaya nasıl müdahale edilmesi gerektiği belirlenmektedir. Bu durumda hastaya hangi testler yapılmalıdır? gibi bir soru akla gelmektedir.

Kalp krizinde yapılan testler nelerdir?

İnsanlar genellikle göğüs ağrısı, göğüste hissedilen baskı gibi nedenlerle kalplerinde bir sorun olduğunu düşünerek doktora başvurmaktadırlar. Doktorun ayrıntılı incelemesi sonucu hastaya bir tanı konulmaktadır. Doktor hastayı, üç kriteri göz önünde bulundurarak incelemektedir. Bu kriterlerden ilki hastanın şikâyetleridir ve genellikle göğüs ağrısı şeklinde görülmektedir. İkincisi EKG(elektrodiyagram) denilen ve kalp ritimlerindeki, kalp krizlerine özgü değişikliklerin gözlenmesinde kullanılan ölçüm tekniğidir. Bu teknik sayesinde kişinin kalbindeki ritim bozuklukları gözlenerek, bu bozuklukların kalp krizi nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığı anlaşılmaya çalışılmaktadır. Üçüncü olarak da doktor hasta kişinin kan testini yaptırarak, kandaki CPK, troponin T, miyoglobin gibi enzimlerin miktarına bakmaktadır. Uzmanlar bir kişiye kalp krizi tanısı koymak için bu üç bulgunun en az ikisinin gözlenmesi gerektiğine kanaat getirmektedir.

Yukarıdaki testlere ek olarak yapılan bazı testler de kalp krizinin etkisinin ne kadar büyük olduğunun belirlenmesinde kullanılmaktadır. Bu testlerden en çok bilineni ekokardiyografi aynı zamanda kalp kasının hangi bölgelerinde sorun olduğuyla alakalı da uzmanlara fikir sunmaktadır. Ekokardiyografinin yanı sıra EKG(elektrodiyagram), koroner anjiyografi, nükleer ventrikülografi(MUGA veya RNV) gibi testler, kalp krizi hakkında doktorlara çok önemli bilgiler sunmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 1 kez değerlendirilmiş ve ortalama 2 yıldız verilmiş.
30 Ekim 2013 Çarşamba - 17:01

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa