Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Sintigrafisi Güvenilir Bir İşlem Midir?


Pek çok kişi miyokard perfüzyon sintigrafisi yaptırmadan önce bu işlemin güvenilir olup olmadığı konusunda birtakım tedirginlikler yaşamaktadır...

Pek çok kişi miyokard perfüzyon sintigrafisi yaptırmadan önce bu işlemin güvenilir olup olmadığı konusunda birtakım tedirginlikler yaşamaktadır. Ancak miyokard perfüzyon işlemi korkulacak yan etkilerin bulunmadığı bir yöntemdir. Kalp sorunlarına çözüm getiren ve var olan sorunları erken teşhis etme konusunda önemli bir konumda yer alan miyokard perfüzyon sintigrafisi, oldukça güvenli bir işlem olmaktadır.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi işlemi ne kadar güvenlidir?

Miyokard perfüzyon sintigrafisinin ne kadar güvenli olduğunu sizlere bir örnekle açıklayabiliriz. İşlem sırasında vücuda verilen radyasyon oranı basit bir röntgen filminde kalınan radyasyon oranı kadardır. Bu nedenle işlem öncesinde rahat olabilir ve istediğiniz gibi sintigrafi işlemini yaptırabilirsiniz.

Diğer yandan miyokard perfüzyon sintigrafisi sırasında vücuda verilen radyoaktif maddenin bu özelliğini kısa zaman içerisinde kaybedeceğini söylemek istiyoruz. Ayrıca radyoaktif özelliğini yitiren ilaç vücuttan doğal yollar ile dışarı atılmaktadır. Bu yüzden radyoaktif ilacın vücudunuzda yer edeceğini ve size zarar vereceğini kesinlikle aklınızdan çıkarmanızı tavsiye ediyoruz.

Yukarıda da bahsetmiş olduğumuz gibi miyokard perfüzyon sintigrafisi oldukça güvenli bir işlemdir. Kalp sorunlarının anlaşılmasında önemli bir faktör olan sintigrafi işlemi, düşük radyasyon oranı ile hastaların yan etkiler görmesini engellemektedir. Yan etkileri bulunmayan ve uygulandığı anda etkili sonuçlar ortaya çıkaran miyokard perfüzyon sintigrafisi, son dönemlerde doktorların kalp sorunlarını teşhis etme konusunda yararlandığı en etkili yöntemlerden biri olmaktadır.

Siz de bu konuda rahat olun ve doktor kontrolü altında sintigrafi işleminizi sorunsuz bir şekilde yaptırın.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 5 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 23:06

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa