Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Sintigrafisi İle Hangi Değerlendirmeler Yapıl


Damara verilen radyoaktif ilacın kalp kası üzerinde tutulmasına istinaden yapılan uygulama olmaktadır. Bu

Damara verilen radyoaktif ilacın kalp kası üzerinde tutulmasına istinaden yapılan uygulama olmaktadır. Bu uygulama neticesinde kalbin kanlanma oranı ve kalp kası fonksiyonlarının neler olduğunu öğrenmek mümkündür. Peki kalp sintigrafisi ile hangi değerlendirmeler yapılır?, gelin şimdi bunlara yakında göz atalım.

Kalp Sintigrafisi ile yapılan değerlendirmeler nelerdir?

Kalp sintigrafisi ile yapılan değerlendirmeler arasında koroner kalp hastalığı tanısı, göğüs ağrıları, kalp kasına giden kan miktarının belirlenmesi, kalp kasında bulunan hücrelerin canlılığı ve kanlanma durumu bulunmaktadır. Damarlara uygulanan radyoaktif madde ile bu değerlendirmeleri yapmak ve gerekli bilgiler edinmek mümkündür.

Bunların yanı sıra kalp sintigrafisi özellikle koroner kalp hastalıkları ve göğüs ağrılarının araştırılmasında sıkça uygulanan bir yöntem olmaktadır. Ayrıca balon anjioplasti ve koroner bypass uygulamalarında da kalp sintigrafisi uygulaması tercih edilmektedir.

Tek bir seans dahilinde gerçekleştirilebilen bu yöntem, kalbin hangi oranda kanlandığı hakkında bilgiler vermektedir. Bunun yanında kalp kasının fonksiyonlarını öğrenmek ve gerçekleşen fonksiyonlar hakkında gerekli bilgiler edinmek yine kalp sintigrafisi sayesinde mümkün olmaktadır.

Kalp üzerinde meydana gelen problemlerin çözüme kavuşturulması adına oldukça önemli bir konumda yer alan kalp sintigrafisi, yaşanan kalp sorunlarının net bir şekilde anlaşılmasına yardımcı olmaktadır. Tıp dünyasına kazandırılan en etkili gelişmelerden biri olan kalp sintigrafisi, detaylı sonuçlar ortaya çıkardığı için günümüzde birçok klinik tarafından uygulanmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
06 Kasım 2013 Çarşamba - 02:53

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa