Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Sintigrafisi Nasıl Bir İşlemdir?


Kalp sintigrafisi, kalbi besleyen damarlarda meydana gelen tıkanıklık ya da yetersiz beslenme sonucu koroner arter hastalığının tanısında kullanılmaktadır...

Kalp sintigrafisi, kalbi besleyen damarlarda meydana gelen tıkanıklık ya da yetersiz beslenme sonucu koroner arter hastalığının tanısında kullanılmaktadır. İşlem gerçekleştirilmesi sırasında radyoaktif ilaçlar kullanılmakta ve özel kameralar ile radyoaktif ilacın vücut içerisinde nasıl ilerlediği gözlenmektedir. Yapılan özel görüntüleme ile elde edilen sonuçlar vücutta bulunan gizli problemlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. kalp sintigrafisi nasıl bir işlemdir? şimdi bunu yakından inceleyelim.

Kalp sintigrafisi nasıl bir işlem olmaktadır?

Yapılan efor testini takiben ya da istirahat döneminde iki farklı şekilde gerçekleştirilen kalp sintigrafisi, damardan radyoaktif ilaç verilerek uygulamaya alınmaktadır. İlacın verilmesi ardından kalp kasında tutunma oranı özel kameralar ile izlenmektedir. Ayrıca ilacın kalp kası üzerindeki işlevleri yine özel görüntüleme tekniği ile filme alınmakta ve bunun ardından belirli sonuçlar elde edilmesi mümkün olmaktadır. Kalp kasına doğru ilerleyen kan miktarı radyoaktif ilaç ile doğru orantılı bir şekilde azalmakta ya da çoğalmaktadır. İlacın yoğun bir şekilde gözlenmesi kalp kası tarafından yüksek oranda tutulduğunu göstermektedir.

Diğer yandan damardan verilen radyoaktif ilaç, oldukça düşük oranda radyasyon içermektedir. Yani kullanılan radyoaktif ilacın kişi için herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ayrıca bu işlem sayesinde koroner arter damarların beslemiş olduğu kalp kası görüntülenmiş olmakta ve arterlerdeki tıkanıklık ya da daralmalar açık ve net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında kalp sintigrafisinin egzersiz ya da efor testi kapsamında yapılması kalbin daha fazla çalışması ve hangi oranda kana ihtiyaç duyduğunun anlaşılması adına yapılmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 5 kez değerlendirilmiş ve ortalama 3 yıldız verilmiş.
06 Kasım 2013 Çarşamba - 02:58

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa