Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kalp Sintigrafisinin Yararları


Kalp sintigrafisi, kalp damarlarında meydana gelen kanlanmanın ne durumda olduğunu anlamak için oldukça etkili

Kalp sintigrafisi, kalp damarlarında meydana gelen kanlanmanın ne durumda olduğunu anlamak için oldukça etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Efor ve dinlenme sırasında ortaya çıkan kanlanma, sintigrafi yöntemi ile çekilen görüntüler sayesinde elde edilmektedir. Ayrıca tek bir seansla kalbin kanlanmasını ve kalbin fonksiyonunu izlemek mümkün olmaktadır. koroner kalp hastalığında, göğüste meydana gelen ağrıların araştırılmasında, balon anjioplasti ve bypass uygulamalarında genelde kalp sintigrafisi kullanılmaktadır.

Kalp sintigrafisinin yararları nelerdir?

Kalp sintigrafisinin yararları arasında ilk olarak karşımıza çıkan kalpta bulunan sorunların erkenden saptanmasıdır. Bu yöntemi sayesinde kalp üzerinde gelişen kanlanma olayı hem dinlenme halinde hem de stres halinde incelenmekte ve kıyaslama yapılabilmektedir. Ayrıca yöntem, kalp fonksiyonlarının gerçekleşme sürecinde hekimlere detaylı bilgiler sağlamaktadır.

Tek bir seans ile istenen sonucun elde edilebilmesine olanak sağlayan kalp sintigrafisi, yüzde 90 başarı oranı ile karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanında yapılan işlemlerin ardından hasta aynı gün içerisinde eve gidebilmekte ve günlük yaşantısına devam edebilmektedir. Ayrıca hasta için yan etkileri bulunmayan yöntem, özellikle vücuda radyoaktif maddelerin verilmesi nedeniyle düşündürücü olmaktadır. Ancak uygulamaya alınan yöntemin hasta için istenmeyen etkiler göstermediği ve radyasyon oranının oldukça düşük olduğu ifade edilmektedir.

Kalp sintigrafisi 3 farklı şekilde sonuçlanan bir yöntemdir. Normal, enfarktüs ve iskemi olarak karşımıza çıkan sonuçlar arasında en olumsuzu enfarktüs olmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 1 yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 22:46

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa