Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kardiyak / Koroner BT Anjiyografi İşlemi Nasıl Yap


Hasta uyanıkken ve nefesini tutarken yapılan bir işlemdir. Damardan verilen bir kontrast madde sayesinde de üç

Hasta uyanıkken ve nefesini tutarken yapılan bir işlemdir. Damardan verilen bir kontrast madde sayesinde de üç boyutlu görüntüleme sağlayan geliştirilmiş program ile hastanın değerlendirmeye alınacak olan koroner damarlarının farklı açılardan görüntüleri alınmaktadır. Tıkalı damar veya daralma olan bir damar olup olmadığı kontrol edilerek bir tıkanıklık saptanması durumunda ise tedavi yöntemi doktorlar ile programlanmaktadır. Üç boyutlu olan bu görüntüleme işlemin hastanede yatma zorunluluğu yoktur.

Koroner Arter Hastalığı

Gelişmiş ülkelerde en sık ölüm nedenlerinden iri olan koroner arter hastalığı, ülkemizde de yaygın bir şekilde görülmektedir. Her yıl 300 bine yakın kişi kalp damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetmekte ve her üç kişiden biri kalp damar hastalıklarına yakalanma riski taşımaktadır.

Damar duvarlarında zamanla küçük kireç zerrecikleri, yağ ve kolesterol birikerek kalbi besleyen damarların tıkanması koroner arter hastalığına yol açmaktadır. Kalbi besleyen bu koroner arterlerin tıkanması göğüs ağrısına, kalp krizine ve hatta hiç belirti vermeden ani ölüme neden olabilmektedir.

Koroner Arter hastalık risk grubu

Ailelerinde kalp damar hastalığı geçmişi olanlar risk grubuna girmektedirler. Ayrıca yüksek kolesterolü olanlar ve trigliserit değerine sahip olan hastalar, yüksek tansiyonu olanlar, sigara içenler, şeker hastaları, kilo fazlası olanlar ve obezite hastaları, stresli yaşam sürenler, ailesinde koroner kalp hastalığı olanlar ve hareketsiz bir yaşam sürenler de bilgisayarlı tomografi yöntemini tercih etmeleri önerilebilir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 14:45

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa