Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kardiyoloji Bölümlerinde Hangi Cihazlar Kullanılır


Kardiyoloji Bölümlerinde Hangi Cihazlar Kullanılır?   Kalp ve damar yapısının incelenmesinde oldukça önemli

Kardiyoloji Bölümlerinde Hangi Cihazlar Kullanılır?

Kalp ve damar yapısının incelenmesinde oldukça önemli bir konumda yer alan kardiyoloji, hastanelerin ön plana çıkan bölümlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kardiyoloji, kalp ve damarların sahip olduğu bozuklukların erken teşhisinde büyük bir önem arz etmektedir. Bu teşhislerin konulması içinse birçok farklı cihaz kullanılmakta ve ortaya çıkan olumsuz veriler erken teşhisin konmasına olanak sağlamaktadır.

Kardiyoloji bünyesinde kullanılan cihazlar nelerdir?

Erişkin ve çocuk kardiyolojisi olmak üzere iki farklı sınıfta incelenen kardiyoloji, bünyesinde yer alan pek çok farklı cihaz ile hastalara hizmet vermektedir. Klinik ve laboratuvar çalışmalarının aynı anda yürütüldüğü bölümde kateter ve elektrofizyoloji laboratuvarları bulunmaktadır. Laboratuvarlarda kullanılan cihazlar arasında ise EKG, efor testi, ekokardiyografi, holter, ambulatuar kan basıncı, tilt testi ve pacemaker yer almaktadır. Bu cihazların her biri kalp ve damarlarda meydana gelen problemlerin belirlenmesinde istenen sonuçlar ortaya çıkararak erken teşhise olanak sağlamaktadır.

Özellikle yeni cihazların tıp dünyasına girmesi ile kalp ve damar hastalıkları nedeniyle ortaya çıkan ölüm oranlarında azalma meydana gelmiştir. Bu nedenle kardiyoloji bünyesinde hastaların hizmetine sunulan her cihaz, hayati önem taşımaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 18:10

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa