Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kardiyolojinin Kullandığı Tanı Araçları


Kardiyolojinin Kullandığı Tanı Araçları   Tıp sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler ve uzman hekimler

Kardiyolojinin Kullandığı Tanı Araçları

 

Tıp sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler ve uzman hekimler tarafından yapılan araştırmalar, kardiyoloji bölümünün ileri seviyelerde hizmet vermesine olanak sağlamıştır. Bununla beraber kardiyolojinin kullandığı tanı araçları çeşitlenmeler göstermiş ve daha etkin bir tanı ve tedavi süreci için istenen sonuçların ortaya çıkmasına olanak sağlamıştır.

Kardiyolojinin kullandığı tanı araçları nelerdir?

Kardiyoloji bölümlerinde ilk olarak karşımıza çıkan tanı araçlarından biri ekokardiyografi olmaktadır. Bunun yanında elektrokardiyografi (EKG) de kullanılan diğer araçlardan biri olmaktadır. Bu araç ile ilgili tanı yöntemleri arasında kalp stres testi ya da efor testi bulunmaktadır. Ayrıca taşınabilir olan EKG diğer adıyla holter monitörü de yine kardiyoloji bünyesinde yer alan tanı araçları olarak karşımıza çıkmaktadır.

Diğer yandan kalp üzerinde ortaya çıkan enzim düzeylerini inceleyen ve diğer adıyla kalp sintigrafisi olarak bilinen yöntem de yine kardiyoloji bölümünün ilgi alanına girer. Bunun yanında koroner anjiyografi bölümün ilgilendiği tanı yöntemleri arasında yer almaktadır.

Kalp damar hastalıkları konusunda önemli gelişmeler gösteren merkezimizde  belirtmiş olduğumuz tanı cihazlarını görmek ve bu cihazlar dahilinde hizmet almak mümkündür. Bu nedenle yaşanan kalp hastalıkları için kardiyoloji bölümlerinde gelişme göstermiş olan merkezlerin tercih edilmesi istenen sonuçların ortaya çıkması adına oldukça önemli bir konumda yer almaktadır.

Kalp sağlığınızı tehlikeye atmamak ve istenmeyen problemlerle karşı karşıya kalmamak için kardiyoloji bölümlerinde yeterli bilgiler edinmenizi ve bunun ardından hizmet almaya başlamanızı tavsiye ederiz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 23:01

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa