Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Koroner Anjiyografi İçin Hastaneye Yatmam Gerekece


Koroner damarların tıkanıklık ya da sertlik durumlarının kontrolü için yapılan görüntüleme işlemine koroner

Koroner damarların tıkanıklık ya da sertlik durumlarının kontrolü için yapılan görüntüleme işlemine koroner anjiyografi adı verilmektedir. Doktorların genel olarak tespit için ilk tercih ettikleri yöntem acısız, ağrısız ve hızlı yöntem olduğu için sanal anjiyodur.

Sanal anjiyo için hastaneye yatmaya gerek yoktur. Önceki hazırlıklar tamamlanmış ise sanal anjiyo sırasında koldan verilen kontrast madde görüntülemesi yapılarak tıkanıklık ya da sertlik tespit edilmektedir. Sanal anjiyo işlemi 1 dakikadan az sürmektedir. Eğer kişide bir anormallik tespit edilmez ise hasta normal şekilde hayatına devam edecektir. Sanal anjiyo sırasında bir tıkanıklık ya da sertleşme tespit edilmesi durumnda detaylı teşhis için doktorlar klasik anjiyo isteyebilir.

Klasik anjiyoda ise işlemler biraz daha uzundur ve işlemler sırasında doktorunuz kol veya bacağınızdaki atar damarların birine ince küçük bükülebilir bir boruyu (kateter) yerleştirir. Kalbin küçük atar damarlarının çıktığı en büyük atar damara kadar kateteri ilerletir. Daha sonra kalp damarlarınıza kateterin içinden boyalı bir madde verilir. Bu arada sık aralıklarla filminiz çekilir ve boyalı maddenin hangi damardan geçip hangisinden geçemediği veya zor geçtiği tespit edilir. Dolayısıyla kalbinizdeki damarların hangi bölgesinde darlık olduğu tespit edilmiş olur.

Klasik anjiyo da doktor sabah yapılan bir anjiyo işleminde sizi akşama evinize gönderebileceği gibi, o günü hastanede geçirmenize karar verip ertesi gün sizi taburcu edebilir.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
02 Haziran 2014 Pazartesi - 15:41

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa