Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Kronik Venöz Yetmezlik Tedavi Yöntemleri


Kronik Venöz Yetmezlik Tedavi Yöntemleri İnsan bedeni belirli bir aşamadan sonra yaşlılığa bağlı olarak artan

Kronik Venöz Yetmezlik Tedavi Yöntemleri

İnsan bedeni belirli bir aşamadan sonra yaşlılığa bağlı olarak artan oranlarda bazı sorunlarla karşılaşmaktadır. Bu sorunların en çok rahatsız edici olanları da kan damarında meydana gelen rahatsızlıklar olmaktadır. Kan damarlarında yaşlılık veya başka sebeplerden dolayı bazı bozulmalar oluşmaktadır. Bozulmalar, toplardamarlarda kendini kronik yani süreğen venöz (toplardamar) yetmezliği olarak göstermektedir. Haliyle kronik venöz yetmezlik tedavi yöntemleri de üzerinde birçok araştırma yapılan bir konu haline gelmektedir.

Kronik toplardamar yetmezlikleri nasıl tedavi edilir?

Bu hastalığın ortaya çıkış şekillerine göre birçok tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemlerden biri olan temel tedavide eğer yetmezlik toplardamarlardaki kapaklardan kaynaklanıyor ise bu damarlar ortadan kaldırılarak tedavi edilebilmektedir. Hastalığın bu tipinde, toplardamarlardaki kapaklar işlevini yerine getirmediği için, hasta yürüyüş esnasında veya ayaktayken kan, damarlarda birikip kalbe gitmemektedir. Bu nedenle de damarlarda varis benzeri kan birikmeleri oluşmaktadır.

Bazı durumlarda ise yetmezliğin sebebi derin ve yüzeysel iki toplardamar grubu arasında iletimi sağlayan ve perforan damarlar ismi verilen damarların yetmezliği şeklinde kendini göstermektedir. Bu durumda diğer toplardamarların durumu iyiyse bu perforan toplardamarlara skleroterapi veya SEPS (fasiya altı endoskopik perforan bağlaması) yapılarak yetmezlik tedavi edilmektedir.

Kimi yetmezlikler ise kendini kombine yetmezlikler olarak göstermektedir. Kombine yetmezliklerde birkaç yetmezlik birlikte görülmektedir. Bu durumda gerekli damarlara stent, ameliyat, lazer, radyofrekans, skleroterapi gibi tedaviler uygulanmaktadır.

Son olarak hastanın yaşam şeklinde değişiklikler yapılmaktadır. Bu tür hastalara otururken ve yatarken ayaklarını yukarıda tutmaları, varis çorapları giymeleri gibi tavsiyelerde bulunulmaktadır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
31 Ekim 2013 Perşembe - 00:53

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa