Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Mamografi Nasıl Bir Tetkik? İlaç Veriliyor Mu?


Mamografi meme kanserinin erken saptanmasında kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemle meme bünyesinde oluşmaya başlayan kanser zamanında saptanabilmektedir...

Mammografi Nasıl Bir Tetkik? İlaç Veriliyor Mu? Acılı Bir Yöntem Mi? 

Mamografi meme kanserinin erken saptanmasında kullanılan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yöntemle meme bünyesinde oluşmaya başlayan kanser zamanında saptanabilmekte ve gerekli önlemler alınabilmektedir. Klasik ve dijital olarak iki farklı kısma ayrılan yöntemde en son teknolojinin kullanıldığı dijital mamografi son zamanlarda en çok uygulanan yöntem haline gelmiştir. Dijital mamografi uygulaması ile birçok avantajın ortaya çıktığını söylemek mümkündür.

Mamografi uygulamasında ilaç veriliyor mu?

Mamografi uygulamaları sırasında genellikle ilaç kullanılmamaktadır. Ayrıca uygulama anında herhangi bir iğne ya da benzeri şeylerin kullanılmadığını söylemekte mümkündür. Sadece bazı özel durumlarda fibrokostik memelerde ya da adet dönemine yakın zamanlarda hastanın ağrısını azaltmak için ideal düzeyde kompresyon uygulamaları yapılmaktadır

Mamografi acılı bir yöntem mi?

Mamografi hiçbir şekilde acının ya da ağrının hissedilmediği bir meme tarama yöntemidir. Uygulama X ışınlarının meme alanlarına doğru gönderilmesi ile gerçekleşmektedir. Ayrıca mamografi uygulamasında ortaya çıkan radyasyon seviyesi oldukça az bir orandadır ve hastalar için herhangi bir tehdit oluşturacak pozisyonda değildir. Özellikle dijital mamografi uygulaması radyasyon oranının yok denecek kadar az olduğu bir meme tarama yöntemi olmaktadır.

Siz de sık aralıklarla meme taraması yaptırarak olası bir meme kanserine erken teşhis koyabilir ve tedavi aşamasını olumlu sonuçlar elde ederek sonlandırabilirsiniz. Her yıl düzenli bir şekilde ve özellikle 40’lı yaşlara ulaşmanız ardından mamografi çektirmeniz sizin adına oldukça yararlı olacaktır.

Meme kanseri taraması hakkında daha fazla bilgi için bu blog yazımıza göz atabilirsiniz.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce kez değerlendirilmiş ve ortalama yıldız verilmiş.
11 Ekim 2013 Cuma - 23:38

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa