Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi Nedir?


Miyokard perfüzyon sintigrafisi, kalp kaslarına ulaşan kan seviyesini değerlendiren ve bireyde koroner arter hastalığının olup olmadığını ortaya çıkaran...

Herhalde sıkça duyduğunuz miyokard perfüzyon sintigrafisinin ne olduğunu merak ediyorsunuz. O halde diğer bir adıyla talyum testi olarak adlandırılan miyokard perfüzyon sintigrafisinin ne olduğunu açıklayalım ve sizlere bu konuda detaylı bilgiler vermeye çalışalım.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi nedir?

Miyokard perfüzyon sintigrafisi nedir diye soracak olan herkes için öncelikle basit bir tanımlama yapabiliriz. Basit anlamda miyokard perfüzyon sintigrafisi, kalp kaslarına ulaşan kan seviyesini değerlendiren ve bireyde koroner arter hastalığının olup olmadığını ortaya çıkaran bir görüntüleme sistemi olmaktadır.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi (talyum testi) nasıl gerçekleştirilmektedir?

Uygulama sırasında çekilecek olan film için öncelikle düşük oranlarda stres çalışmasının hemen ardından radyoaktif madde damardan vücuda enjekte edilmektedir. Ardından radyoaktif ilaç kan yoluyla koroner arterlere ve kalp kasına ulaşmaktadır. Sonrasında ise özel bir kamera sayesinde verilen radyoaktif maddenin kalp kası üzerinde nasıl dağıldığı izlenebilmektedir. Ayrıca alınan görüntüler bilgisayar yardımı ile elde edilmekte ve düzenlenerek değerlendirmeye alınmaktadır.

Burada kalp kasına ulaşan kan miktarı radyoaktif ilacın görüntülenmesi ile doğru orantılıdır. Yani işlem sırasında ne kadar radyoaktif madde görüntülenirse kalp kasına giden kan da aynı seviye olur. Bu şekilde koroner arterlerde beslenen kalp kası görüntülenir ve bunun ardından daralmış ya da tıkanmış kısımlar anlaşılır. Miyokard perfüzyon sintigrafisi yöntemi kalp kasında bulunan tıkanıklık ya da daralmaların tespit edilmesinde son zamanların en etkili yöntemlerinden biri olmaktadır.

 

Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 5 yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 23:14

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa