Kadıköy Lifemed Tıp Merkezi
ONLINE GÖRÜŞME
Whatsapp

Miyokard Perfüzyon Sintigrafisi Öncesi Nelere Dikk


Kalbe giden kan oranının saptanmasında büyük bir önem arz eden miyokard perfüzyon sintigrafisi, KAH

Kalbe giden kan oranının saptanmasında büyük bir önem arz eden miyokard perfüzyon sintigrafisi, KAH probleminin istenen bir şekilde teşhis edilmesine olanak sağlamaktadır. Ancak bu işlem öncesinde dikkat edilmesi ve uygulamanın yerine getirilmesi gereken birtakım hususlar bulunmaktadır. Miyokard perfüzyon sintigrafisi öncesi nelere dikkat etmelisiniz, şimdi gelin bunlara yakından bakalım.

Miyokard perfüzyon sintigrafisine girmeden önce neler yapılması gerekir?

Miyokard perfüzyon sintigrafisi işlemi yaptırmadan önce dikkat edilmesi gerekenler arasında şunlar yer almaktadır;

-          Öncelikle bilinmelidir ki aksi bir şey söylenmediği sürece işlemden 4 saat öncesine kadar herhangi bir şey yenilmemesi ya da içilmemesi gerekmektedir.

-          Yüksek tansiyon, şeker hastalığı ya da kalp hastalığı gibi nedenlerden dolayı ilaç alan kişilerin en geç 2 gün öncesinden bu ilaçları almamaya başlaması tavsiye edilir. Tabi bu durumun doktor kontrolünde gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

-          Sintigrafi işlemi için rahat giysiler ve ayakkabılar giyilmesi öncelikli bir husustur. Ayrıca dinlenmiş bir şekilde hastanede olunması önemlidir.

-          Uygulama farmakolojik stres testi altında geçecek ise çay, çikolata ve kahve gibi gıdaların 2 – 3 gün öncesinden bırakılması önerilir.

-          Hastaların daha önceden hastalıkla ilgili herhangi bir raporu bulunuyorsa, bu raporu işlemi gerçekleştirmeye gittiklerinde yanında götürmeleri gerekmektedir.

Miyokard perfüzyon sintigrafisi işlemine başlamadan önce yukarıda maddelemiş olduğumuz hususları eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz sizin yararınıza olacak ve yapılan tetkiklerde doğru tespitlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır.


Detaylı bilgi için randevu alabilir veya 444 54 33 çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Bilgilendirme amaçlıdır.




İçeriğimiz daha önce 2 kez değerlendirilmiş ve ortalama 1 yıldız verilmiş.
10 Ekim 2013 Perşembe - 23:11

Sayfa Sonu

Daha fazla sayfa yok

Sonraki Sayfa